Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

woensdag 5 maart 2014

Oude liefde

Mijn oude liefde.  Vreemd toch hoe ik hem tegen het lijf kan lopen op het moment dat ik het het minst verwacht.  Hij is er al jaren... ergens op de achtergrond van mijn hectische leventje. Sluimerend in de krochten van mijn ziel. 

Er was niet meer nodig dan een hint om te bloggen...dèuhh! Nèij...kijk naar wat anderen neer kunnen schrijven..dàt kan ik niet ! Anderzijds : ik heb niets te verliezen.

De eerste blog... Hè, ken ik jou ?! Gedachten die vorm nemen onder de snelle bewegingen van tien vingers.  Beelden & gevoelens die als het ware doorheen mijn sensitieve zenuwstelsel stromen & elk woord dicteren.  In de cadans van het vliegensvlugge vingerspel ontstaat een concept, welke een diepe herkenning.. een oeroude herinnering oproept.

Het duurt even voor ik hem herken.   Hij is wat ouder geworden...milder misschien ook wel. Maar onmiskenbaar mijn beste vriend van het eerste uur.  Samen creëerden we schrijfsels die als ze goed waren, voorgelezen werden in de klas door de Zuster.

Hij werd mijn meest intieme vriend in zijn dagboekvorm.  Uren naarstig schrijven waarin woorden zinnen vormden.. zinnen gevoelens verwoorden die voor mij zo onbenoembaar waren dat de lichtheid van taal nodig was om ze hanteerbaar te maken.

We groeiden uit elkaar...zomaar...mijn leven nam haar wendingen... & de liefde verdween op de achtergrond.  Hij dook niet meer op..alhoewel hij best stand-by stond bij de zoveelste vraag om een gedichtje of gelegenheidstekstje.

Nu ik hem weer ken, lijkt het alsof hij nooit weg geweest is.  En toch is hij net dàt tikje anders.  Hij eist zijn tijd op..zit in mijn voorhoofd heen & weer te wippen  zodat er écht niets anders op zit dan achter het toetsenbord te kruipen & hem zijn zin geven.

Midden in de stroming van zijn activiteit ontstaat een flow waarin tijd & ruimte ophouden te bestaan.  Er is alleen nog de productiviteit van vingertoppen die de toetsen strelen. In die streling ontwikkelt zich een diepe verbinding tussen hem & mijn ziel.  Subtiele beelden gevat in taal...welke hij aanwendt om tot uitdrukking te brengen wat mijn ziel beroert.

We zijn weer een duo : hij & ik.  Het vroeg enkel een datingssite om mijn oude liefde terug te vinden.  Nou nog even kijken of ik hier ook werk kan maken van een nieuwe liefde :-)

 


geplaatst door CDeesse - 5074 keer gelezen

beoordeeld 2.56/5 (9 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be