Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 2 maart 2014

Schoonheid...

Ik geef het toe: ik hou van fantasy reeksen... Toen ik nog maar 16 was, heb ik de Lord of the Rings trilogie gelezen, lang voordat er zelfs maar sprake was van de films.

Britten zijn ook erg goed in het maken van fantasy reeksen. Merlin, Torchwood, en vooral Doctor Who. Deze laatste reeks gaat over een Timelord, die in zijn TARDIS door ruimte en tijd reist en avonturen beleeft.

Ik hoop dat je nog altijd aan het lezen bent om te weten, waar deze blog toe leidt :)

Een tijd geleden zag ik een episode van Doctor Who, waarbij een hoofdpersonage, Amy, spreekt tegen een oudere versie van zichzelf (don’t ask :) ) en omschrijft wat voor haar de schoonheid van iemand is. Ik vond het zo toepasselijk, dat ik het hier wilde delen: in de originele versie en de Nederlandse vertaling. De originele Engelse versie is veel sprekender :)

“ You know when sometimes you meet someone so beautiful and then you actually talk to them and five minutes later they're as dull as a brick? Then there's other people, when you meet them, you think, "Not bad. They're okay." And then you get to know them and... and their face just sort of becomes them. Like their personality's written all over it. And they just turn into something so beautiful.”

Wat vertaalt naar: 

“Weet je hoe je soms een knappe persoon ontmoet en als je met die praat, blijkt die heel saai te zijn. Dan ontmoet je iemand anders, waarvan je denkt: “Niet slecht, kan ermee door”. Maar als je hem beter leert kennen, spreekt zijn gezicht boekdelen. Alsof je zijn persoonlijkheid ervan kan aflezen. En opeens wordt hij heel erg knap.”

Ik vond dit een erg mooie omschrijving van uiterlijke en innerlijke schoonheid. Hoe iemand mooier kan worden, naargelang je die persoon beter leert kennen.

En daardoor kan zich een heel diepe en intense relatie ontwikkelen…


geplaatst door Steffo - 5414 keer gelezen

beoordeeld 1.43/5 (7 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be