Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 13 april 2014

Dubio

Zal ik het wel doen of zal ik het niet doen? Durf ik het aan of laat ik het toch? Al enige tijd staar ik naar mijn blog en herlees meermaals wat ik geschreven heb. En stel mezelf steeds weer de vraag of ik de blog wel durf te publiceren. Bij iedere blog hetzelfde liedje, dezelfde twijfel en dezelfde onzekerheid.De terugkerende drang om te schrijven komt voort uit mijn behoefte aan expressie om ervaringen en gevoelens om te zetten in woorden. Een blog wordt vaak geboren tijdens een chaos van gevoelens, bij een cappuccino of een song die ik hoor. Vanuit emoties worden gevoelens geraakt en ontstaat de flow. Een moment van bezinning volgt waarna mijn gedachten vervliegen naar andere oorden. En in die flow is er geen houden meer aan. Dan moeten de woorden op papier komen te staan, zinnen en alinea's worden neer geschreven. Alles is op zo’n moment ondergeschikt hieraan. Alsof ik er niet meer aan kan ontsnappen. Fysiek doe ik wat ik moet doen. In mijn hoofd nog een beetje aandacht voor de werkelijk prioritaire zaken. Maar zodra er ruimte is voert de flow mij voort.

Ik blog over mijn gedachten, mijn gevoelens en hetgeen me bezig houdt. Over hetgeen me raakt en waarmee ik mij verbind. Steeds weer geef ik een stukje van mezelf bloot. De letters vertellen wie ik ben en waar ik voor sta. Nog in mijn hoofd zijn deze van mij en kan ik er alle kanten mee op. Eenmaal op papier een onomkeerbaar feit. Alsof ik een stukje van mezelf weggeef, mijn kwetsbaarheid en onzekerheid toon aan de wereld.

En vanuit die onzekerheid herlees ik keer op keer wat ik geschreven heb. Mezelf herkennend in de gebruikte beeldspraak. Gelijkertijd trots hoe de chaos van binnen is gevangen, geordend en gestructureerd. De behoefte mijn werk te delen is zoals de fotograaf zijn foto wilt laten zien en de schilder zijn schilderij. De letters op papier zijn het kunstwerk van mijn creatief proces.

En eenmaal daar roept de blog de wereld in te willen. Mijn angst veroordeeld te worden wordt door de trots op zijn plek gezet. Opluchting maakt zich van mij meester als de blog is geplaatst. De onzekerheid stelt soms nog wat vragen maar houdt zich verder koest. De trots herleest af en toe nog het kunstwerk en krijg steeds meer de indruk dat niet ik het was die dat schreef.

Mezelf blootgeven blijft telkens weer het meest spannende element van mijn leven en gelijkertijd brengt het de grootste opluchting die ik ken.


geplaatst door Jolie - 5237 keer gelezen

beoordeeld 3.36/5 (14 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be