Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

maandag 7 april 2014

Geduld

Geduld wordt beloond maar sommige zaken vragen meer tijd dan me lief is. Jarenlang is er in mijn hoofd veel ruimte ingenomen door iets wat die ruimte helemaal niet waard is. Het beheerste mijn leven zonder dat ik me daar heel bewust van was.

Iedere dag draaide om het gewicht op de weegschaal, om eten en niet eten, om snoepen en gezonde keuzes maken. Na tien jaar realiseerde ik mij dat het niet langer zo voort kon. Ik was er klaar mee dat mijn dagelijkse gedachten beheerst werden door eten. Ik wilde ruimte in mijn hoofd voor andere zaken

Toch was het niet gemakkelijk dit los te laten. Het daten en iemand nieuw leren kennen vergrote de onzekerheid over mijn lichaam. Was ik te dik? Zou het nodig zijn af te vallen? Ben ik mooi, ben ik aantrekkelijk genoeg? Heel lang heb ik mijn lichaam vergeleken met de vrouwen die model staan voor de bekende merken. Heel lang heb ik gedacht dat mannen op zoek zijn naar een vrouw met het lichaam van een meisje. Gelukkig hebben de jaren me wijsheid gegeven. Niet alleen hierover. Maar ook over het feit dat het erom gaat dat je geluk bent met jezelf en de dingen doet die je gelukkig maken.

Onzeker en met enige schrik heb ik de keuze gemaakt. Ik besloot te stoppen met lijnen en te onderzoeken waar ik werkelijk behoefte aan had. Dat het zo veel tijd kost om te accepteren, antwoorden te vinden en behoeften te vervullen had ik toen niet bedacht. Mijn geduld wordt op de proef gesteld.

Na dagen van mooi weer schreeuwen mijn jurken dat ze gedragen willen worden. Stiekem kijk ik altijd uit naar dit moment. Het betekent dat de temperatuur hoog genoeg is om weer veel buiten te zijn. De ramen en deuren te openen en de warme bries door het huis te voelen gaan. Het moment waarop het park bij ons voor de deur zich vult met lachende en spelende kinderen. Het moment waarop de mensen de bbq aansteken en zich verzamelen aan de lange picknicktafel. En ook het moment waarop bij mij van binnen de zon ontwaakt.

Maar vandaag verstopt de zon zich achter donkere wolken. Een blik in de spiegel vertelt mij genoeg. Heel de winter is de spiegel mijn vriend geweest. Al enige tijd spreekt de spiegel meer positief dan deze in tien jaar heeft gedaan. Maar vandaag geen complimenten. Vandaag geen blij gezicht. Vandaag geen liefdevolle beschrijving van een prachtig lichaam. Vandaag een boze blik en niets dan kritiek.

Ik sta gelaten en met gebogen hoofd voor die spiegel. In mijn hoofd een orkest wat niet te stemmen is. De muzikanten zijn de dirigent volledig uit het oog verloren. De orkestleden gaan hun eigen gang. Er is geen houden aan, de kritiek barst los. Het lichaam wat de afgelopen tijd zo positief beoordeeld en ervaren is, waarvan eindelijke weer genoten werd. Wordt nu volledig met de grond gelijk gemaakt. Prachtig vrouwelijke rondingen zijn niet langer meer mooi maar lelijk te noemen. Orkestleden spelen dwars door elkaar, geen enkel instrument is goed gestemd. Maar allen spelen uiteindelijke wel hetzelfde lied. In mineur wordt opdracht gegeven te gaan lijnen omdat wat in de spiegel getoond wordt niet om aan te zien is.

Ik draai me weg, niet in staat nog langer mezelf onder ogen te komen. Ik kan het orkest niet verdragen. Verdrietig dat er toch weer ruimte ontstaat om hier aandacht aan te geven. Gekwetst omdat er zo hard gewerkt wordt dit boek te sluiten en van dit orkest afscheid van te nemen. Pijnlijk is het om te concluderen dat dit proces nog niet afgerond is. Er is nog meer tijd nodig om het orkest een toontje lager en zuiver te laten spelen.

Ik laat me niet kisten en draag vandaag de zomerjurk die ik gekozen heb. Het zal geen gemakkelijke dag zijn. In mijn hoofd veel gesprekstof hierover. Maar mijn besluit staat vast. Ik heb een keuze gemaakt waar ik voor blijf staan. Ik zal ervoor knokken, hoe dan ook. De weg die ik ben ingeslagen is de juiste weg. En al gaat het pad nogmaals door een diep dal, zal het terug beklimmen van de berg een enorm uithoudingsvermogen vragen. Boven weet ik, wacht mij een prachtig uitzicht waar alle ruimte en vrijheid is om ongedwongen te genieten van het leven.

Als ik later op de dag een etalageruit passeer hef ik trots mijn hoofd en breken de eerste zonnestralen ook van binnen weer door.


geplaatst door Jolie - 5292 keer gelezen

beoordeeld 3.56/5 (16 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be