Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

dinsdag 15 april 2014

Loopschoenen

"Goed gaat het weer met jouw rug als je met plezier je loopschoenen aan zal doen." Zo sprak de kinesist tegen mij. "En begin maar alvast met lopen, de dag dat je de schoenen weer met plezier draagt breekt vanzelf aan." Wat glazig staar ik de man aan. Het gaat niet om gelijk of ongelijk hebben. Ik kan me er wel in vinden dat er een dieperliggende oorzaak is voor de klacht die ik heb. Zonder discussie staat voor mij vast dat wat hij zegt klopt. Alleen is dit nu niet wat ik horen wil.

Liever zou ik de opdracht krijgen mij op de behandeltafel te zetten om vervolgens alles in mijn rug en nek weer op de juiste plek gekraakt te krijgen. Niet dat een dergelijke behandeling een pretje is, maar de massage erna wel. En na drie dagen afzien thuis volgt een periode waarin ik even van mijn pijnen verlost ben.

Maar helaas. Geen manuele therapie. Deze kinesist houdt er een andere visie op na. Deze houdt zich voornamelijk bezig met het doorgronden van het 'hoe en waarom' de klacht is ontstaan. In de intake vraagt hij honderduit. In korte tijd neemt hij de belevenissen in mijn leven onder de loep en gaat terug naar de eerste herinnering van mijn klacht.

En zo ga ik jaren terug in de tijd. Telkens weer als de dag om is en het tijd is om de keuken in te gaan heb ik het gevoel dat er een rugzak aan mijn schouders hangt die veel te zwaar is. Heel lang heb ik het niet kunnen opbrengen om te koken zoals ik dat voorheen altijd had gedaan. Ik warmde een potje babyvoeding voor de jongste op en met de oudste at ik iets heel makkelijks. Aangenaam vond ik het ook niet aan tafel met een baby die alles uitspuugde en een peuter die moeilijk at en heel dwars was. En daarbij was er het gevecht met het gemis.

Ik miste het dagelijkse telefoontje met de vraag: ’wat eten we vandaag’ en regelmatig het voorstel om naar een restaurant te gaan. Ik miste het voor iemand te koken. Ik miste de waardering en het dagelijks samen genieten van de maaltijd. Ik miste het dagelijkse moment met ons gezin en het nog wat babbelen over de voorbije dag.

De dagelijkse confrontatie met de werkelijkheid zat in die rugzak die zwaar op mijn schouders hing. Tegen de tijd dat de jongens klaar waren om te gaan slapen, lag ik met hen nog even samen in het grote bed. Hoe vaak ik daar niet doodvermoeid gelegen heb, geen energie hebbend om nog voort te gaan.

Deze morgen bij ontwaken was mijn eerste gedachte om te gaan lopen. Een onbedwingbare drang mijn schoenen aan te trekken en naar buiten te gaan. Zonder tegenzin spring ik op de fiets en rij naar de watersportbaan om daar een rondje te doen.

Lopend langs het water geniet ik van de bedrijvigheid die daar heerst. Tezamen met andere lopers, roeiers, coaches en passanten geniet ik van de beweging, de zon op mijn gezicht en de wind in mijn haar. Vandaag loop ik echt met plezier en dat is lang geleden!


geplaatst door Jolie - 5761 keer gelezen

beoordeeld 3.5/5 (16 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be