Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

dinsdag 1 april 2014

The epic that never was

Heel diep van binnen flikkert er nog een klein vlammetje. Het is het vlammetje van de kaars van hoop. De kaars die altijd fier gebrand heeft en vol vertrouwen was dat ook dit aspect van mijn leven op orde zou komen. Het is de laatste kaars. Een vlammetje wat al lang alleen brand en waarvan de warmte het langst nodig is geweest. De laatste hoop op iets dat voorbij is gegaan. Het is het laatste hoofdstuk van het boek dat ”Afscheid nemen” heet.

De vlam is bijna gedoofd. Toch is de hoop geen wanhoop geworden maar acceptatie. Het is goed zoals het is, maar het doet wel pijn. Heel veel pijn. Ik ben er intens verdrietig door. Verdrietig dat dit verlangen niet bewaarheid is.
Ik had zo graag samen met iemand de jongens willen opvoeden. Ik had zo graag de kinderen terug een vader willen geven. Ik had zo graag een maatje, een klankbord een lief gehad om het gezinsleven mee te delen. De zorgen maar bovenal het geluk.
Terugkijkend kan ik zeggen dat ik het goed heb gedaan en dat ik mezelf gelukkig prijs met alle praktische en vooral ook liefde volle hulp. Er was altijd iemand die voor me klaar stond. Altijd iemand die wilde luisteren. Altijd waren er mensen om mee te lachen én te huilen. Er valt werkelijk niets te klagen.
Maar ik had een verwachting en die is niet uitgekomen. Precies nu is het de tijd om los te laten. Het zal de leeftijd van de kinderen zijn. Of een nieuwe fase in mijn leven. Wat het is doet er niet toe. Het is.
De verwachting breekt me op. Van dat leven met precies die verwachting neem ik afscheid. Het is voorbij. Ik leefde ervoor en wachtte op de uitkomst ervan. Natuurlijk wist ik dat het niet goed was dat te doen. Maar het kon niet anders. Het was het laatste restje hoop. Het was daardoor dat het verlies van mijn lief net iets minder pijnlijk was.
Met als gevolg dat een nieuwe partner direct in dat plaatje moest passen. Velen hebben daardoor niet de kans gekregen zichzelf werkelijk te laten zien.
Het boek is uit. Daarmee het afscheid genomen. In mijn ogen prikken de tranen. Van binnen is het stil. Vanuit sereniteit is mijn ontroering voelbaar, net zoals de dankbaarheid voor wat was en de nieuwsgierigheid naar wat nog komen gaat. Mijn hart is nu vrij. Open voor een verder leven.


geplaatst door Jolie - 5068 keer gelezen

beoordeeld 3.14/5 (14 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be