Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

woensdag 30 april 2014

Thuis

De juiste ingrediënten voor de schrijversmood blijken loopschoenen en cappuccino te zijn. Bergen argumenten en uitvluchten om niet meer te publiceren en gelijktijdig een intense behoeften om gedachten en gevoelens te verwoorden en te delen. Diverse malen wel begonnen maar niet afgemaakt.

Deze morgen dansen mijn schoenen over de looppiste langs de watersportbaan. Blij dat ik wakker werd met zin om te lopen voel ik me gedragen door de loopflow en geniet intens. Het is toch weer even geleden dat ik daar was. Na die laatste keer was er van alles wat in de weg stond om te gaan.

Het lopen brengt rust en ruimte. En die is hard nodig nu er in mijn hoofd een creatieve chaos heerst. Het is bijna niet te doen. Na publiceren van de blog ontbreekt het me aan het lef om opnieuw te schrijven. Mijn gedachten gaan langs een hoge lat en leggen mijn creatieve processen stil. Steeds weer heb ik mezelf afgevraagd of hetgeen ik schrijf wel interessant is voor de lezer terwijl dat eerder nooit een issue is geweest.

Momenteel dansen mijn vingers over het toetsenbord zo blij als ze zijn mijn gedachten eindelijk weer eens te verwoorden en op het witte blad te mogen zetten. Mijn hart en hoofd maken weer contact en dat maakt gelukkig.

Precies zoals ik dat gisteren ook was na de onverwachtse ontmoeting in de koffiebar. Het is nu negen maanden geleden dat ik in Gent ben komen wonen en soms durf ik al terug te kijken om te reflecteren. Sommige zaken zijn vooraf te regelen en zeker te stellen als je dergelijke stap zet. Maar het rijke sociale leven moest ik achterlaten en hier opnieuw opbouwen. Daarover kon niemand me zekerheid geven. Ik moest het doen met de weinige ervaring in contact met de mensen in Gent. Niet eerder in mijn leven heb ik nagedacht over het opbouwen van vriendschappen en contacten. Maar ik realiseerde me wel dat ik als vanzelf heel veel fijne contacten had in Nederland en het niet vanzelfsprekend zou hoeven zijn die in Gent ook weer te krijgen.

In gesprekken met Nederlanders ben ik gewaarschuwd voor de terughoudendheid in contact en de gereserveerdheid van de Belgen. Dat er verschillen zijn met Nederland ervaar ik wel. Maar de terughoudendheid zou ik liever omschrijven als bescheidenheid. En de gereserveerdheid beschouw ik als de tijd die genomen wordt om af te tasten met wie men te maken heeft.

Ik kan deze houding wel waarderen. Het geeft ruimte voor reflectie en tijd om een contact rustig op te bouwen of juist de afstand te behouden omdat er geen klik is. Maar zoals de mens niet generaliserend bekeken kan worden ervaar ik daarin ook de verschillen. De terughoudendheid en gereserveerdheid verschilt van mens tot mens, net zo goed als niet ieder Nederlander het hart op de tong heeft ontmoet ik in Gent mensen die sneller openhartig zijn of het waarschijnlijk nooit worden. Voor mij is het beide prima. De bescheiden houding is voor mij een voorbeeld en heeft rust en ruimte gegeven om contacten ontspannen te laten evolueren. Ik ben erdoor meer bewust geworden van mijn eigen gevoelens en behoeften. En ervaar het als een grote rijkdom om in zo'n korte tijd mensen te hebben leren kennen met wie ik terugkerend een verbindende communicatie heb.

Nooit weet je van te voren hoe iets uitpakt. Je kan je er hoogstens een voorstelling van maken en van dromen. Ik voel me hier thuis en ieder dag ervaar ik dat dit gevoel groeit. Stukje bij beetje vallen de dingen waarvan ik droom op zijn plek. Dat geeft moed en maakt gelukkig.

Met een grote glimlach op mijn gezicht stap ik op de fiets naar huis. Lopen en cappuccino dus! Dat zijn misschien de juiste ingrediënten om de moed groot genoeg te laten zijn om al die gedachten en gevoelens te verwoorden en ook nog te delen. En de glimlach brengt een heel aangenaam gevoel om vandaag nog lang van te genieten. Ik kijk nu al weer uit naar de volgende keer dat de loopschoenen aangaan!


geplaatst door Jolie - 5063 keer gelezen

beoordeeld 3.77/5 (13 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be