Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

woensdag 21 mei 2014

Blijf bij mij

De titel van de blog is tevens de titel van het boek van Rika Ponnet wat ik gelezen heb. In een adem las ik het boek uit. Eenmaal begonnen bleken de letters en zinnen zo gemakkelijk te verteren en herkenbaar dat ik niet meer kon stoppen.

De vraag waarom ik nog niet iemand ontmoet heb met wie het lukt in een relatie te geraken houdt me meer en meer bezig. Gemakkelijk is het om de oorzaak daarvan buiten mezelf te leggen. Voor een deel zal dat vast wel zo zijn. Desondanks weet ik dat ik er zelf ook een aandeel in heb. Meer naar mijn intuïtie luisteren zou behulpzaam zijn. Maar blijkbaar laat die zich niet altijd even hard horen. Vaak vind ik dat er meer tijd nodig is om iemand echt te leren kennen en wil ik een contact een kans geven. Dit speelt met name als het contact verwarring brengt. Dagen van intens contact worden dan afgewisseld met abrupte stiltes.

Als er na een laatste bericht van mijn kant geen reactie meer volgt van de ander zal ik niet snel hierop aandringen. Contact is voor mij als een dans waarin de wederkerige beweging het plezier en de verbinding tussen twee mensen laat ontstaan. Maar als ik een stap zet en er volgt geen reactie in de beweging sta ik stil in een ongemakkelijke positie. In mijn idee is de volgende stap dan aan mijn danspartner. Het is de basis van gelijkwaardigheid en de wederkerigheid in de dans van waaruit ik met iemand in relatie wil gaan.

Is dat een waardeverschil vraag ik mezelf wel eens af? Of is dat het gecompliceerde aan iemand ontmoeten in de virtuele wereld? Als ik iemand in het werkelijke leven leer kennen en er mee afspreek dan blijven bepaalde zaken vaak onbenoemd, is er over bepaalde onderwerpen voor mij geen helderheid nodig. Alsof we beiden aanvoelen hoe het ervoor staat. Ook is er zelden een spanningsveld op dit gebied. Dan ontmoet ik, geniet ik en zie ik wel hoe een contact zich ontwikkelt. Vaak heel natuurlijk en daarmee ongecompliceerd.

Als de eerste ontmoeting online is wordt er vaak al veel gezegd en gesproken nog voor je elkaar gezien hebt. Ik denk dat het ook daardoor is dat ik al snel verbinding ervaar. Vlinders vliegen sneller uit en zaadjes ontkiemen op hoger tempo door de intensiteit van het virtuele contact. In mail en sms zijn gevoelens openhartiger. De dans wordt snel op hoog niveau gedanst waardoor verwachtingen groter zijn. En als deze dan abrupt stopt is de stilte oorverdovend en lijkt alleen een harde helderheid daar een einde aan te kunnen maken. Maar zo openhartig als er over intense gevoelen wordt geschreven zo gesloten is het gesprek als de nuances benoemd zouden moeten worden.

Mijn intuïtie verstaat die stilte al eerder. Nog voor ik verstijfd stil sta in afwachting van de volgende pas van mijn danspartner verteld de intuïtie al dat het beter is de dansvloer te verlaten en de ontkiemende zaadjes en vlinders de juiste zorg aandacht te geven om het zelfrespect en de eigenwaarde niet te kort te doen.

Hoe gemakkelijker het contact te maken is in de virtuele wereld des te gecompliceerder lijkt de communicatie in real life daarna te zijn. En kom ik via de virtuele wereld een grote hoeveelheid gekwetste harten tegen. Misschien wel omdat de intuïtie aan de kant gezet wordt en het geschreven woord met minder bewustzijn gesproken lijkt te worden dan wanneer ik mensen persoonlijk ontmoet.


geplaatst door Jolie - 5851 keer gelezen

beoordeeld 2.86/5 (21 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be