Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 25 mei 2014

Mummie

Soms gebeurt het dat je heel ontspannen uitziet naar een eerste date alsof je op de koffie gaat bij je beste vriendin. Ook toen was dat zo.

Ons mailverkeer gaf me al het gevoel dat we uit hetzelfde hout gesneden waren, de eerste ontmoeting bevestigde die stelling.Zijn klein geschenkje werd al vlug omgetoverd tot mascotte van de avond. De tijd vloog voorbij. Al dadelijk werd een vervolgdate vastgelegd en er volgden er meer en meer.

Telkens bleven we boeiend voor elkaar, de chemie was duidelijk aanwezig. Dagelijkse berichten en telefoontjes gaven mij steeds een energie-boost.

Stilaan waren we op weg om een stapje verder te zetten in onze ontmoetingen, tot het telefoontje op vrijdagavond waarin hij vertelde dat onze relatie niet meer kon zijn dan louter vriendschappelijk. Dit sloeg in als een donderslag bij heldere hemel. Ik luisterde met tranen in de ogen naar zijn verhaal. Zonder in detail te gaan besefte ik wel dat het helemaal niet zijn bedoeling was mij ooit te kwetsen, maar hij had nooit gedacht dat zijn scheiding, die in de eindfase zat, een zodanige wending zou geven. Het was voor hem een verschrikkelijk moeilijke keuze geweest, maar hij had uiteindelijk beslist om zijn huwelijk nog een tweede kans te geven, ondanks hij toch behoorlijk gekwetst geweest was.

Een mix van boosheid, ontgoocheling, afwijzing spookte door mijn hoofd. Ik besefte dat hij toch al een deel van mijn wereldje geworden was en dat een prachtige parel door mijn vingers glipte. Dat werd nogmaals bevestigd met een geschenkbox met bijhorend briefje van hem dat aan huis werd afgeleverd.

De volgende dagen leefde ik zowat op automatische piloot, mijn gedachten dwaalden steeds af. Ik had geen idee dat het al zo'n impact op mij zou gegeven hebben.Ik kon het niet laten om af en toe een mailtje te sturen. Telkens kreeg ik antwoord terug. Uiteindelijk besloten we alle correspondentie te stoppen, hoe moeilijk het soms ook was. Ik weet dat zijn huwelijk terug op de rail staat, ook mijn leven heb ik terug in de hand.

Deze gebeurtenis brengt mij tot het verhaal van de mummie, mij ooit verteld door een man met een rijkelijke visie over het leven:

" Het huwelijk moet je beschouwen als een mummie. Vele gebeurtenissen worden ingewikkeld en meegenomen in gedachten. Bij een scheiding moet de mummie terug afgewikkeld worden. Al die gebeurtenissen kom je terug tegen. Een voor een geef je dat gebeuren een plaats in je nieuw leven of je gooit het overboord. Het is pas wanneer de mummie volledig is afgewikkeld dat er terug plaats is om je volledig open te stellen en een nieuw begin te maken."

Gelukkig heb ik zijn goede raad opgevolgd, mijn mummie is alleszins volledig afgewikkeld. En de mascotte.....die heb ik een nieuwe invulling gegeven.


geplaatst door Leen_N - 6362 keer gelezen

beoordeeld 4/5 (25 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be