Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

maandag 2 juni 2014

Over respect en online daten

Als het alleen-zijn je zwaar begint te vallen, als je voelt dat je hunkert naar iemand om lief te hebben, als je verlangt naar het samenzijn dan ga je als single op zoek. Zo kom je vaak terecht op een online dating site. Je maakt een profiel aan. Maar hoe begin je er aan?

Wat ga ik er in zetten, wat vertel ik eigenlijk liever niet, ben ik ronduit eerlijk of mag de waarheid wat wolliger worden verpakt? Als je de profielen leest, valt er iets op. Iedereen wil respect! Terecht, uiteraard wil iedereen respect. Maar bovenal is het belangrijk dat je je zelfrespect houdt, dat je trouw blijft aan jezelf, hoe dan ook. Want soms is het verlangen zo groot dat je bijna bereid bent om al je eigen principes overboord te gooien om toch maar die ene persoon voor je te winnen. Voor een korte tijd althans, want uiteindelijk werkt zoiets nooit.

Zonder oppervlakkig te willen lijken, vergelijk ik het online daten wel eens met het aankopen van een auto. Je gaat op zoek op het internet naar wat er allemaal op de markt is. Eerst bepaal je voor jezelf aan welke voorwaarden die moet voldoen. Dan ga je filteren, je leest profielen en bijna onmiddellijk denk je: ja, nee, misschien. Het onderzoek gaat verder en je ontdekt – net als bij auto’s – dat er een grote variëteit is. Er zijn nieuwe modellen, iets oudere modellen, tweedehandsmodellen en zelfs oldtimers. Daar toets je dan je eigen voorwaarden aan en op die manier krijg je een zicht op wie (of wat als we in termen van auto’s blijven) een mogelijke kandidaat is.

Dan volgt er een soort van vragenronde, je gaat meer inlichtingen vragen, je peilt naar hoe een persoon reageert en of dat overeenkomt met wat in het profiel staat. Je blijft de modellen vergelijken en beseft dat een proefrit het enige is wat duidelijkheid kan scheppen. En daar schuilt het gevaar, de proefrit (de eerste date dus)! Waar iedereen zich bewust van moet zijn is dat niemand, echt niemand zich op zijn gemak voelt bij zo’n proefrit. Gaat het meevallen? Zou hij in het echt even tof zijn dan in de mails en berichten? Wat zou hij van mij vinden? Zie ik er wel goed uit?

Die eerste proefrit hoeft niet lang te duren, het is belangrijk dat die eerste stap is gezet en daarna kan je terug naar de veilige haven van het mailen. Dit wordt spannend. Het gebeurt dat je na zo’n eerste date onmiddellijk weet dat het niks wordt, negeer je gevoel en je intuïtie niet! Als je beiden voelt dat het niet klikt, geen probleem dan is dat zo. Klikt het wel, zoveel te beter en dan zet je verdere stappen, veel succes! De miserie begint als het gevoel verschillend is, wat als jij wél verder wil kennismaken maar hij niet? Wat als hij onmiddellijk als een blok valt voor je maar jij helemaal niet voor hem? Hoe doe je dat dan? En daar ben ik weer met mijn respect. In respect voor elkaar en voor jezelf moet je dat gewoon in alle eerlijkheid kunnen zeggen. Maar dat is moeilijk, niet iedereen aanvaardt die oprechtheid.

Het enige dat ik hoop is dat je na een langdurige zoektocht en een grondig onderzoek je werkelijk die persoon kan tegenkomen, waarmee je in respect voor elkaar een nieuw leven kunt opbouwen.


geplaatst door Knots - 5882 keer gelezen

beoordeeld 3.59/5 (17 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be