Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

dinsdag 10 juni 2014

Stemlokaal

De verkiezingen liggen al een paar weken achter ons. Als je daar in de rij op je beurt staat te wachten om te kunnen stemmen, kun je mensen wel leren kennen: of beter, laten ze zichzelf kennen.

Ik kwam aan in het lokaal en een bejaarde vrouw liep voor me met haar looprek met wieltjes. Ze liep als schuifelend en erg voorzichtig, maar kranig. Ze moet zeker in de 80 geweest zijn.

Ze ging mooi voor me in de rij staan en bleef geduldig aanschuiven. Toen ik haar zag, had ik veel bewondering voor haar: op haar hoge leeftijd nog steeds de moeite nemen om persoonlijk te komen stemmen. Het is pas toen we bijna op het einde van de wachtrij waren, dat iemand van het kieslokaal haar zag en zei: “maar mevrouw: u hebt voorrang” en haar uit de rij kwam halen.

Ondertussen hoorde ik vlak achter mij een koppel praten. De man voerde het hoge woord. Hij zeurde tegen de vrouw, dat het toch niet meer van deze tijd is, dat hij moest komen aanschuiven om te komen kiezen. Dat hij niet kon geloven, dat dit nog steeds niet over internet kon. Dat het belachelijk was, dat de stemplicht er nog altijd was en hij überhaupt moet komen stemmen.

Toen begon hij te zeuren over de turnzaal, waarin we aan het aanschuiven waren. Hoe hij er nog vaak heeft moeten turnen, dat die banken aftands waren, het klimrek nog steeds hetzelfde enz. Ik hoorde hoe de vrouw beaamde alles wat hij zei, maar vanuit haar intonatie kon ik wel opmaken dat ze het “verplicht” was om zo te reageren.

“Tja, wat worden we toch al zo oud !”, zei hij. “Ja”, zei de vrouw mat. Toen kon ik me niet meer beheersen en wilde ik weten wat voor een type die zeurkous was. Ik draaide me om en was erg verbaasd: een koppel van hooguit 24 jaar. De jonge gast redelijk modern gekleed in merkkledij, pet op zijn hoofd.

Ik draaide me terug om en dacht: “mijn god.. op die jonge leeftijd al klagen om te klagen, de uiterlijke schijn geven dat het toch goed met je gaat, en het gevoel te hebben dat je je leven gehad hebt. Hoe gaat die ooit zijn als hij 30 wordt of 40?

Misschien moet hij wel op zijn 40ste met een looprek op wieltjes komen stemmen :) En opeens voelde ik zoveel meer respect voor die oude vrouw, die ondertussen gestemd had en terug naar buiten schuifelde.

Het leven zit vol verrassingen, zelfs al is het wachtend in de rij om te kunnen stemmen.


geplaatst door Steffo - 5425 keer gelezen

beoordeeld 2.75/5 (12 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be