Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

dinsdag 22 juli 2014

(Analoge) vakantie

Ik ga al jaren naar hetzelfde plekje in Zuid-Frankrijk op vakantie, een voorstadje van Montpellier. Eigenlijk is er in dat stadje niet veel te beleven: je hebt 2 bakkers, 1 café, een kleine jachthaven, een paar restaurants: typisch Zuid-Frans.

Ik ga ernaar toe omdat het rust uitstraalt en de eigenaars vrienden geworden zijn.

Eigenlijk is er in jaren niet veel veranderd in het stadje. Toegegeven, er is nu een openbaar zwembad. We zijn er echter al een paar keer gaan kijken, maar zien er nooit iemand zwemmen. Een investering vermoedelijk enkel voor tijdens het schooljaar of tijdens de winter.

Voor de rest kabbelt het dorpje rustig verder in de schaduw van zijn grote stadsbroer.

Een paar jaar geleden is er toch iets veranderd. De bakker, waar je vroeger in de bakkerij je brood ging kopen, waarbij het brood van het rek gehaald werd, is gemoderniseerd. Ze hebben een winkel aan de ingang ingericht, waar je nu, zoals in België, je brood en zoetigheden kan kopen.

Er staan nu ook tafels op het terras en binnen in de winkel, waar je ’s morgens een zoetigheid en wat koffie kan nuttigen, zoals het een echte “français du Midi” betaamt :)

Is er dan niets veranderd? Oh jawel. Als ik ’s morgens in de ochtendzon mijn kleine km naar de bakker wandel voor de verse ontbijtkoeken en het Frans brood, wandel ik langs het café, en langs het terrasje, waar fransen hun koffie nuttigen.

Maar i.p.v. hun krant, zie ik nu hun smartphone, tablet, phablet en wat nog meer voor hun liggen... je ziet hen bladeren door het nieuws of berichtjes beantwoorden. Vanmorgen zag ik zelfs geen enkele krant....

En ik ? Door het jaar ben ik de “ultra-nerd” met zijn digitale professionele leesvoer op zijn smartphone of tablet, netjes gesynched, zodat ik ze overal kan lezen of als naslagwerk gebruiken...

Alleen... wanneer ik 2 weken in mijn kleine vakantiewoning zit, in het voorstadje van Montpellier, dan heb ik mijn “analoge” fictie boeken bij me.

Ik hou van het papier, dat knispert als ik een blad omsla. Van de duidelijke letters op papier, die nog steeds niet geëvenaard worden door een tablet.

Van het gevoel van “wat-ben-ik-opgeschoten-in-mijn-boek” als ik mijn bladwijzer tussen twee bladzijden steek en het boek sluit en zie dat ik bijna in de helft van mijn fictie kanjer zit.

Ik hou van een analoge vakantie... zoveel mogelijk. Helemaal kan natuurlijk niet meer in deze tijd. Maar ik hoef niet constant mijn foon bij de hand te hebben als ik het huis uit ga. Het werk bestaat niet meer... het zal er nog wel zijn als ik terug kom...

En zo blijven een aantal dingen toch hetzelfde voor mijn vakantie ondanks de technische revoluties...

Prettige (analoge) vakantie !


geplaatst door Steffo - 5252 keer gelezen

beoordeeld 2.33/5 (18 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be