Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

maandag 7 juli 2014

Vakantie!

Net zoals vorig jaar trok ik ook dit jaar naar Frankrijk. Als alleenstaande met 3 kinderen is dat niet zo evident. Ik weet dat er organisaties bestaan waarmee je op vakantie kunt met een groep alleenstaande ouders. Maar ik weiger daar pertinent een beroep op te doen. Waarom? Ik zie niet in waarom je je als groep weer maar eens moet afzonderen van de rest. Dus ik met mijn bengels in een stacaravan op een 5 sterren camping aan de Atlantische kust.

Daar begint het al. Als je zo'n reis boekt, gaat men er van uit dat 1 volwassene en 3 kinderen hetzelfde betekent als 2 volwassenen en 2 kinderen. Gevolg? Ik slaap 9 nachten op een veel te kleine zetel en ben geradbraakt. Nu ja, dat overleef ik wel want deze vakantie staat volledig in het teken van de kinderen. Ik doe het voor hen want voor mij is het soms gewoon hard labeur. 

Zolang het mooi en warm weer is, is er geen enkel probleem. We gaan naar het strand, bouwen zandkastelen en springen over de golven waarna we op de camping een frisse duik nemen in het zwembad om het zand af te spoelen. Toeval wil natuurlijk dat het afgelopen week niet al te best weer was en dan moet je uitstappen maken. Dus wij naar de jachthaven, gaan minigolven en winkeltjes kijken. Allemaal heel tof. Het hoogtepunt van de week was een uitstap naar Le puy du fou, een pretpark van een totaal andere soort. Je wordt in de tijd gecatapulteerd en komt terecht tussen Romeinen, vikings, musketiers en ridders. De ene na de andere show kan je bezoeken in een volledig aangepast decor. De spelen van Rome in een echte arena, de Fransen tegen de Britten met Jeanne d'Arc in de hoofdrol, de vikings die op geheel eigen wijze een bruiloft verstoren in een eenvoudig boerendorp en de jachtvogels die strijden op en rond een ruïne. Prachtig, de kinderen genoten, net als ik. Tegelijk is het een hele dag goed uitkijken want met duizenden bezoekers op zo'n dag is het gevaar reëel dat je één van je kinderen uit het oog verliest.

De vakantiedagen zijn mooi, leuk en tof. Dit is echt quality time met de kinderen en ze nemen dat hun hele leven mee. De avonden zijn een ander verhaal. Nergens anders en in geen enkel andere periode valt de eenzaamheid me zo zwaar dan tijdens de vakantie, 's avonds als de kinderen slapen. Daar zit ik dan, alleen met als gezelschap mijn laptop op mijn schoot. Geen mens durft me aanspreken, ik zie alleen koppels rondom mij en ik voel me de vreemde eend in de bijt. En terwijl mijn kinderen volop vriendjes maken, blijf ik op mijn honger zitten en leer geen mensen kennen. Blijkbaar heb je als alleenstaande geen recht op een goede babbel met het koppel dat naast je zit. 

"Volgend jaar moet je een meneer meebrengen, dan ben je niet zo alleen", opperen mijn kinderen. Zucht... Ik doe mijn best, denk ik dan ;-)

Groeten uit de Vendée,

knots


geplaatst door Knots - 5351 keer gelezen

beoordeeld 3.64/5 (14 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be