Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

donderdag 24 juli 2014

Verwachtingsvol en selectief

Buiten is het warm maar van binnen is mijn temperatuur aangenaam. Op mijn gemak klik ik van profiel naar profiel. Ik schrijf een nieuw tekst voor dat van mij en plaats een actuele foto. Echt interesseren doet het me niet meer. Maar loslaten kan ik het nog niet. Ik blijf geloven dat resultaten uit het verleden geen garanties geven voor de toekomst. Dus wie weet ontmoet ik via M4M of in real life toch nog eens de man van mijn dromen.

Soms kijk ik ernaar uit om de hoop op een nieuwe relatie op te geven. Het lijkt me rustiger om niet meer bezig te zijn met de wens nog eens iemand te ontmoeten. Het lijkt me bijzonder aangenaam daar niet meer naar te verlangen. Om mij heen hoor ik mensen zeggen dat als je loslaat het naar je toe komt. Zou dat waar zijn? Ik kan me daar weinig bij voorstellen. Ik vind het ook een enigszins vreemde constatering. Als ik het loslaat betekent het voor mij dat ik er geen behoefte meer aan heb. Als het dan naar me toekomt, kan ik me niet voorstellen dat ik er werkelijk wat mee doe. Of misschien ben ik dan spontaan vergeten dat ik het niet meer wilde ;) De tijd zal het leren!

Het is diezelfde tijd die me heeft gebracht waar ik nu sta. Na jaren samen met mijn jongens ben ik het grootste deel van de tijd een gelukkige single. En vind ik het samenzijn met mijn zonen waardevoller dan ooit. De tropenjaren zijn voorbij. De jaren waarin ik alleen bezig was met flessen, luiers en huilende kinderen ligt achter me. De jongens worden groot. Hebben meer en meer hun eigen activiteiten en minder zorg nodig. Er is veel meer tijd om gezamenlijk te ondernemen en we genieten steeds meer van hetzelfde.

Alsof de tijd dringt realiseer ik me ook dat over enkele jaren de jongens meer en meer hun tijd zelfstandig willen doorbrengen. En daardoor is de drang om nu mijn tijd te steken in dating en een nieuwe relatie minder groot. Ik maak mijn tijd liever vrij om optimaal te genieten van de relatie met mijn opgroeiende kinderen. Daarbij wil ik hen ook niet meer belasten met een nieuwe relatie van mij. De afgelopen jaren hebben genoeg een beroep gedaan op hun aanpassingsvermogen. Ik wil de stabiliteit en rust die ontstaan is het liefst niet verstoren.

Dit alles maakt dat ik selectief ben geworden. Voorheen nam ik veel tijd om te mailen, sprak ik gemakkelijker af en rationaliseerde mijn keuzes waardoor ik dates of relaties lange tijd voortzette en me dan achteraf realiseerde dat mijn gevoel me al lang de waarheid vertelde. Nu neem ik meer gevoelsmatig mijn beslissing. En alleen als iets echt als de moeite waard voelt steek ik er tijd in.

Ondanks dat ik selectief ben en de komende jaren mijn jongens meer prioriteit geef blijf ik verwachtingsvol. Het leven zal nog meer kleur krijgen als ik de schoonheid ervan kan delen. Samen met iemand kan genieten en kan ondernemen. Wie is diegene? Waar kom ik je tegen? Ben jij die man? Ben jij de moeite waard om tijd voor te maken? Ik kijk ernaar uit je te leren kennen…..!


geplaatst door Jolie - 5729 keer gelezen

beoordeeld 4/5 (23 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be