Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 7 september 2014

niveau, savoir vivre, klasse

Tja, wat zou ze daar allemaal mee bedoelen, de dame die een man zoekt die dat heeft ?

Zij zal er wel van uitgaan dat zij dat allemaal zelf belichaamt. Hoewel : 'belichaamt' ? Het lijkt me meer iets van de geest dan van het lichaam. Maar toch gaat mijn waarschuwingslampje aan als ik dat zo lees. Ik weet namelijk niet precies welke de verwachtingen van die dame dan juist zijn. En het is toch nog altijd iets om te ondervinden, dan zomaar een opplaklabel. Van labels hou ik niet zo; ik vind ze gauw verdacht.

Je moet geen hogere studies gedaan hebben om 'niveau' te hebben. Heeft het een wel iets te maken met het andere ?

En 'klasse' dan ? Schijn kan bedriegen. Zolang je iemand geen woord hoort spreken kan je van mening zijn dat hij/zij 'klasse' heeft. En dan nog ! Zelfs een klassehoer kan nog een gesprek met klasse voeren. Nog niet ervaren, maar er was weinig verbeelding nodig om het grif aan te nemen.
Maar wat als een zelfs sympathieke bonafide vrouw aan tafel tussen het spreken door haar mes aflikt ? De illusie van klasse klettert dan tegen de grond, en je wil onder geen beding een herhaling van die date.
Irrationeel, ja ik weet het, maar neen, bedankt.
O, ik kan nog andere voorbeelden van rare tafel- en praatstijlen aanhalen, maar liever niet.
En dan hou ik het nog bij tafelmanieren.
Als je er de soms kennelijk overbodige behoefte aan privacy op het toilet bij rekent, schiet er nauwelijks nog 'klasse' over. Manneke Pis en Mie Stroel mogen dan wel op volkse wijze een natuurlijke behoefte uitbeelden, maar in levende lijve word ik liefst niet geconfronteerd met de hij/zij in een niets aan de verbeelding over latende dito uitbeelding.
Het savoir-vivre heeft zo zijn inhoud.

En dat brengt ons tot de meest mysterieuze van de bedoelde kwaliteiten, hoewel ze weinig meer betekent dan 'welgemanierdheid' of 'fatsoenlijkheid'.
Toch heb ik bij de dame die het woord hanteert soms de lichte vrees dat zij naar mijn goesting iets te preuts zou kunnen zijn. En dus hoop ik dat ik me daar in vergis en dat haar en mijn savoir-vivre niet al die heerlijkheden die we kunnen hebben in de weg staan.


geplaatst door kLikje - 5931 keer gelezen

beoordeeld 3.15/5 (20 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be