Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

vrijdag 19 september 2014

Schrijven, meneer !


De natte augustusmaand deed er me weer eens aan beginnen. Na het voorwoord tot de roman die ik zou schrijven, was er niets meer van in huis gekomen. Te druk bezig geweest met het genieten van deze septemberzomer. Bezoekjes aan niet-zo-ver-van-huis steden, bij voorkeur in Henegouwen en Noord-Frankrijk. En natuurlijk ook Gent, niet te vergeten.

Wat hou ik van de Arteveldestad, al rij je er tegenwoordig een pak miseriekilometers om erin of eruit te geraken, worstelend met de instructies van madam de GPS aangezien ik het soms beter meen te weten. Dat komt omdat het buiten de waard gerekend is, door die werken. Hopeloos vast aan de Boekentoren, en dus keren.
Gent, met zijn Vrijdagmarkt waar zich een resem dates situeerden, van no show tot veelbelovend of ontnuchterend na een paar keren. Nieuwsgierige dames soms, of al eens in strak jersey gestoken met op de lippen de brandende vraag om haar thuis te brengen aangezien ze met de tram was. Met dat figuur had ze vast overdreven bekijks gehad op de tram. En ik maar op het verkeer letten. Tot ik mee binnen gevraagd werd om haar stulpje te bekijken. Een reuzenpatio met muren omheen, en de dochter een paar dagen weg voor vakantie. Het rijk voor haar alleen.
Hoewel ik me na de rit ontspande, spande zij haar welvingen door het strakke jersay heen. Ik kon de siliconen wel voelen, want dat was niet normaal.
Hoe het verder liep? Na die keer niet meer, en dat had ik geweten. Een stroom verwensingen droop uit de mail die volgde. Bwa...de Vrijdagmarkt is groot genoeg. En dat bleek nadien ook.
Maar ik raakte er getraind in om te herkennen welk het vlees in de kuip en de geest van de ontmoeting zoal was.
Neenee, zoals Artevelde schouw ik over het plein en als ik ze daar zie komen heb ik mijn beeld ervan al bijna helemaal rond, en moet ik alleen nog de mond horen opengaan.
Een keer was het voor de verandering in een kuststad. Ik reed er op de kustram (ja, met één t) weer naartoe vanuit Nieuwpoort dat het doel van het verkenningsuitstapje was geweest en waar de wind die lichte rok tot heuphoogte had getild. Erg fraai voor haar leeftijd, had ik gezien, en daardoor had de kusttram die t verloren. Zouden we dan maar tot Knokke doorrijden, of gewoon gokken welke halte in Bredene het dichtst bij het naaktstrand kwam?
Ik weet het, dit is dromerig geschrijf.
Het wordt tijd dat ik dat eerste romanhoofdstuk eens goed aanpak.
Dat zal niet over daten gaan, maar een mix zijn van feiten en fictie anno 1875. Waar haal ik het toch?


geplaatst door kLikje - 5339 keer gelezen

beoordeeld 2.19/5 (26 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be