Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

woensdag 22 oktober 2014

Geen verwachtingen meer...

Dit is een blog, geïnspireerd vanuit een specifiek profiel. De dame in kwestie wil enkel berichten ontvangen van leden, die passen in haar zoekleeftijden. En ik val daar net buiten. Maar ze vraagt om ervaringen en wijsheid, dus die ga ik met jullie (en hopelijk haar :) ) delen.

Ze zegt het volgende in haar profiel:

“geen verwachtingen meer.. weet niet eens of relatie van mensen boven 35 met eigen kids en huizen nog mogelijk zijn. Verhuizen lukt alvast niet, ieder heeft meestal zijn eigen leven al opgebouwd.. t moet echt een buurman zijn :) .. weet niet hoe mensen in deze omstandigheden nog tijd voor elkaar vinden.. Jullie mogen ervaringen delen .. misschien word ik wijzer van :)”

Ik hoorde gisterenavond iets analoogs, alleen kwam dat van een man. 

In gesprekken met andere mannen en vrouwen, leerde ik, dat mannen en vrouwen, heel vaak rondlopen met een praktisch lijstje in hun hoofd. En zelfs dat, als de klik er is, dat het praktische lijstje toch gaat overheersen en bijgevolg wordt die persoon toch effectief afgeschreven als hij niet in het lijstje past. Het verstand neemt het over van het hart. Hoe jammer is dat toch !

Hoe vaak lees ik in een profiel, dat hij/zij alles wil, het sprookje, de prins op het witte paard, de prinses (op de erwt? :) ), de verliefdheid, het zweven, de vlinders in de buik, de zielsgenoot, de liefde van zijn/haar leven.

Hoe rijm je dat met je praktische lijstje? Welk van de twee overheerst voor jou? Aan wie durf je jezelf overgeven: aan je hart of aan je verstand?

Die man argumenteerde: “Ja maar, als die persoon dan 50 - 75 km van je af woont, of 3 kinderen heeft, of co-ouderschap, dan is het toch zo afgelopen?”

Waarom zou het afgelopen moeten zijn? Ik heb vrienden, die o.w.v. van die praktische “problemen” al jaren in een LAT relatie leven, maar hierin perfect gelukkig zijn. De ene week wonen ze apart, de andere week bij elkaar. En als de kinderen ooit verder studeren of het huis uit zijn, gaan ze permanent samenwonen.

Het gaat voor mij om het “wij”, niet om het “ik”. Wij geven elkaar een goed gevoel, wij passen bij elkaar, wij zijn elkaars zielsverwanten, we verrassen elkaar, we dagen elkaar uit. We doen elkaar groeien en stralen dat uit naar elkaar en naar de omgeving.

Al de rest, zijn praktische “omstandigheden”, die geregeld kunnen worden. Meestal zijn die omstandigheden toch maar tijdelijk (kinderen blijven niet eeuwig klein of in huis). Maar als je de praktische omstandigheden laat overheersen op de echte gevoelens, verlies je volgens mij, waar het echt om gaat.

“weet niet hoe mensen in deze omstandigheden nog tijd voor elkaar vinden?”

Tijd *vind* je niet voor elkaar, want dan klinkt het alsof de ander een bijkomstigheid is. Tijd *maak* je voor elkaar.

Als men geen tijd voor de ander kan maken, dan is het niet echt! Trouwens: tijd maken voor elkaar hoeft niet te betekenen, dat je constant aan de ander hangt. Een kort bericht op de gsm tovert een glimlach op het gezicht van je partner. Dat is ook tijd maken en minstens zo effectief.

Voor de juiste dame, verhuis ik wel, zoek ik eventueel ander werk in de omgeving, regel ik wel de andere weekends voor de kinderen, gooi ik mijn leven om, schaf ik wel de juiste communicatie apps aan als dat allemaal nodig zou zijn. 

Dus beste dame... vooral niet opgeven. Zet je verwachtingen hoog, want je bent het waard. De juiste open-minded man, die tijd en ruimte voor je maakt, zal je nog wel eens tegenkomen. Waar je samen iets mee kan opbouwen. Waarmee je allebei het roer compleet omgooit en vaart met elkaar i.p.v. weg van elkaar.


geplaatst door Steffo - 5218 keer gelezen

beoordeeld 3.48/5 (21 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be