Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 19 oktober 2014

Ik haat daten !

Dit zal waarschijnlijk een van de meest controversiële titels zijn, die ik aan een blog kan geven. Maar zoals het in marketing past, heb ik onmiddellijk je aandacht met deze catchline :)

Uiteraard is het allemaal wat genuanceerder dan hierboven gesteld.

Daten is een term, die uit het Engels komt. Het heeft een heel andere betekenis als bij ons het woord “uitgaan”: er zit steeds een romantische ondertoon in. Toen ik een Engelstalige vriendin ooit zei: “It’s a date”, keek ze mij verwonderd aan. Ze wilde uitgaan, niet daten en heeft me toen het verschil uitgelegd.

Met vrienden “date” je niet. Als je een gewone vriend of vriendin hebt, dan “date” je haar niet, maar ga je met haar uit.

Met de opkomst van het internet en de Engelstalige films is de term “dating” hier meer in de mode geraakt. Vandaar ook het succes van de huidige sites.

Ik weet niet hoe het voor jullie is, maar als je met iemand afspreekt via een dating site, dan krijg ik vaak het gevoel, dat het “alles of niks” is: je hebt 1 kans om je op dat moment op je best te tonen en te voelen of er een klik is. Voor mij werkt dat niet, omdat het teveel “moet” en niet “mag”. Volgens mij ligt het slaagpercentage bij “daten” erg laag (of misschien is dat gewoon enkel bij mij :) ). Sommigen doen dan gewoon aan “serial dating” om de slaagkans te verhogen.

Waar ik wel in geloof, is dat je langzaam iemand kan leren kennen: met berichten, waarin je al voelt of er een connectie is. Waarbij je toffe gesprekken voert, de ander doet nadenken en lachen, waarbij je wederzijds uitkijkt naar een nieuw bericht.

En als het allemaal erg goed aanvoelt, dat je dan met elkaar afspreekt, open en ongedwongen, om te voelen, of die persoon echt zo is. Of je die klik ook blijft voelen, als je die persoon in werkelijkheid ziet en spreekt. Volgens mij is dat de meer succesvolle weg.

Dus neen, ik geloof niet in het pure daten. Gewoon maar afspreken, me van mijn beste kant tonen en hopen dat ik “touche” heb. Ik ben niet de macho, de "alfa male", die op jacht is en zoveel mogelijk prooien tracht te veroveren. Geen “serial dating” voor mij.

Net integendeel: ik ben de betrouwbare, wijze, luisterende, persoon, waar je iets mee kan opbouwen. Passioneel ook, maar enkel als je door een paar lagen van me heen bent gegaan, als we beide beseffen dat het iets meer is, dan enkel vriendschap en een klik.

Vandaar ook mijn controversiële zin hierboven. Voor het eerste type van man, hoef je bij mij niet te zijn: ik denk dat die hier meer als genoeg rond lopen.

Maar als je hier bent voor iets meer, voor wat meer diepgang in een relatie, om je leven meer kleur te geven, voor een intelligente match en je denkt dat je binnen mijn zoek criteria past, dan klik je best het (juiste) oranje vakje aan :) 


geplaatst door Steffo - 5377 keer gelezen

beoordeeld 3.09/5 (22 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be