Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zaterdag 25 oktober 2014

No show: de illusie van het plaatje

De laatste blog van Blogido “No show” trok onmiddellijk mijn aandacht. Het gaat over de klassieke discussie: toon ik mijn foto wel of niet of selectief.

Ze beschrijft de evolutie van de bezoekersaantallen aan haar profiel en het aantal berichten toen ze haar foto opeens niet meer toonde en de beschrijving over zichzelf wiste. Het bevestigt alleen maar, dat er hier heel vaak geselecteerd wordt op het plaatje.

Ik ga niet ontkennen dat ik dat (soms) ook doe: tenslotte ben ik ook een man. Maar ik contacteer minstens evenveel vrouwen zonder foto als met foto: het gaat mij om het geheel, om het gevoel dat die persoon bij mij oproept.

Mijn ervaring is, dat de foto niet verstopt wordt omdat er een “visueel probleem” zou zijn. De redenen zijn veelvuldig: omwille van nare ervaringen uit het verleden, zoals stalkers of gewoon om profiteurs te ontmoedigen.

Bij mij is de redenering als volgt. Ik werk in de IT sector, dus ik ken de mogelijkheden / gevaren van het internet. Ik probeer mijn privacy op het internet een beetje in toom te houden. En geloof me: dat is niet zo gemakkelijk als je kinderen hebt, die hun vader graag als vriend op Facebook willen (naar verluidt zou dat maar een tijdelijk probleem zijn :) )

De site laat toe om “anoniem” te surfen. Dus je kan niet zien, wie je profiel bezoekt. En dat “anoniem surfen” wordt heel erg veel gedaan.

Een voorbeeld: sinds ik vorige week weer aan het bloggen geslagen ben, is mijn profiel 450 keer bezocht. Slechts 100 van hen, staan in mijn bezoekerslijst. Als ik een aantal bezoekers als “dubbele bezoeken” beschouw, neem ik aan, dat 3/4 van mijn bezoekers anoniem surft.

Daarbij komt ook, dat ik in een mannenwereld werk. Die wereld kan soms “hard” zijn en daarom wil ik hier niet publiek te kijk staan.

Het voelt soms ongemakkelijk aan, dat ik geen controle heb over wie naar mijn profiel kijkt. Vooral omdat ik blogs schrijf, die veelvuldig gelezen worden, en naar ik veronderstel: door beide geslachten.

Maar ik toon mijn foto wel selectief en op eenvoudig verzoek.

Een andere reden is eerder een drog-reden. Ik heb de illusie, dat men mij beoordeelt op wie ik ben: op wat ik schrijf in mijn profiel en in mijn blogs. Dat ik zo “vertrouwd” word, dat men mij beter wil leren kennen. Maar dat is dus niet zo, hoe vreemd dat ook klinkt. 

Maar net zoals bij Blogido is er bij mij geen “visueel probleem”: toch niet als ik de reacties hoor.

Kunnen jullie je hierin vinden of vinden jullie me gewoon laf? :)


geplaatst door Steffo - 5122 keer gelezen

beoordeeld 2.55/5 (20 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be