Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zaterdag 22 november 2014

De rugzak


We zouden er allemaal één dragen. Een grote of zware een kleine of lichte. Ze zouden een belangrijke rol spelen in onze contacten en relaties.
In mijn rugzak is nog niet zolang geleden een behoorlijk zware kassei gedropt door het onverwachte overlijden van mijn partner. Het heeft mijn kijk op het fenomeen rugzak wel gewijzigd.
Vooreest kwam ik tot het besef dat er pas sprake is van een rugzak als we iets onaangenaams, iets verschrikkelijks of traumatiserend hebben meegemaakt. Voorbeelden kennen we allemaal. Maar we maken ook hoogst aangename tot extreem positieve dingen mee: diploma, studententijd, verliefdheden, huwelijksdag,geboorte, promoties, lotto, zalige vakantie(dagen), de Rode Duivels wereldkampioen,… Ze huizen ook in onze rugzak en kleuren evenzeer onze contacten en relaties. Maar storen doen ze (meestal) niet.
Verder vinden veel mensen dat rugzakjes de slaagkans van een nieuwe relatie hypothekeren. Het zou goed zijn om de rugzak ‘thuis’ te laten of eerst min of meer leeg te maken of goed dicht te snoeren. In psychologentaal heet dit dat we aan wat ons is overkomen eerst een plaats moeten geven of een bepaalde periode in ons leven eerst moeten afsluiten. Ik bekijk dit nu anders. Het idee dat er eerst een fase is voor rouw of verwerking en pas daarna een fase kan aanbreken voor iets nieuws, is volgens mij nogal rationeel en artificieel. Zo loopt het niet. Traumatische ervaringen, net zoals fenomenaal positieve blijven in onze vezels hangen. We kunnen ze niet ‘uitdoen’ zoals we dat met een rugzak wel kunnen. En eigenlijk wil ik dit ook niet. Ik voel me goed als ik ze toelaat. Wel voel ik dat nieuwe positieve ervaringen een tegengewicht bieden en dat het uiteindelijk de evoluerende balans tussen beide is die de kleur van mijn voortbestaan en de slaagkansen van relaties zal bepalen. Ik weet nu met zekerheid, hoe zwaar mijn rugzak bij momenten nog weegt, dat mocht iemand in mijn leven komen waarmee ik naar de hemel wil en mag vliegen, onze beide rugzakken dat niet zullen verhinderen of belemmeren. Wat waar is voor het zonnige inhoud van onze rugzakjes is het ook voor de donkere: ze samen (willen) dragen omdat we elkaar graag zien opent de weg naar succes.
Wellicht zullen sommigen die dit lezen beweren dat het voor hen een beetje omgekeerd werkt: om iemand graag te kunnen zien moeten rugzakjes eerst leeg gemaakt worden! De discussie blijft dus open. Shoot!

Enjoy the road
Senior


geplaatst door Senior - 4999 keer gelezen

beoordeeld 4.29/5 (24 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be