Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zaterdag 1 november 2014

Een vergiftigd geschenk...

Een vrouw vertelde me, dat een man gezegd had dat deze datingsite eigenlijk een vergiftigd geschenk is. Er zijn zoveel mogelijke kandidaten. En als je met iemand begint, dan knaagt dikwijls de vraag of die andere niet beter gepast zou hebben.

En zo kijken ze dan alweer verder en wil men zich niet engageren voor iets serieus. De vrouw vroeg zich af of we dan zo in een wegwerpmaatschappij leven, dat we hetzelfde omspringen met relaties?

Toen ik dit verhaal hoorde, was mijn spontane reactie: wat voor een kerel is me dat? Dit zegt eerder iets over hemzelf, dan over de persoon waarmee hij begint. Blijkbaar heeft hij niet genoeg zelfvertrouwen en kan hij nooit tevreden zijn?

Als trouwe lezer zal je al wel weten, dat ik niet zo vlug iemand ontmoet of van de hak op de tak spring. Ik ben hier om vriendschappen op te bouwen en misschien die ene speciale voor mij te ontmoeten.

Het klinkt misschien gek, maar ik weet binnen een paar berichten of een persoon “potentieel” heeft om die bijzondere persoon te zijn. Het is op dat moment natuurlijk meer mijn gevoel dan mijn verstand, dat me dat vertelt. Ik weet ook niet, waar dat gevoel precies vandaan komt: het is gewoon een aanvoelen.

Uiteraard, moet je die persoon dan nog ontmoeten, maar als zo'n ontmoeting gewoon een 'verderzetting' is van het gevoel dat je had met de berichten, dan zou dat echt wel eens de ware kunnen zijn...

Op dat moment ga ik er gewoon voor. Dan ben ik hier nauwelijks op de site, tenzij voor een sporadische blog, maar zeker niet om verder te zoeken naar “anders en beter”. Waarom zou ik: die persoon voldoet gewoon aan mijn verwachtingen en wensen. Ze is niet perfect, maar wat geeft dat: ik ben dat toch ook niet.

Echter, als bij iemand andere gevoelens in de weg zitten, zoals bv eenzaamheid, onzekerheid of egoïsme, dan verstoort dat het natuurlijke “aanvoelen” of iemand bij je past. Dan ben je meer gefocust op jezelf, dan op de andere persoon. Daardoor kan je ook niet tevreden zijn met de ander, omdat je niet tevreden bent met jezelf.

Als je het verhaal hierboven herleest, zal je ook zien, dat die persoon het probleem bij de site legt, bij de overdadige keuze. Die persoon kijkt niet eerst naar zichzelf waarom hij niet “de juiste” vindt.

Het vertelt dus meer over die persoon, dan over de anderen waar hij mee wil aanpappen. Ik gebruik het woord “beginnen” niet, omdat die persoon dat ook niet durft. Het gaat om een kortstondige onvolmaakte bevrediging van een eigen behoefte.

Dat “probleem” van die persoon kan me weinig schelen. Wat wel zorgelijk is, dat die persoon andere personen een ander gevoel geeft en verwachtingen wekt, die niet ingewilligd of ingelost worden, met gebroken harten en gekwetste gevoelens tot gevolg en een mogelijk groeiend gevoel van onzekerheid bij die andere persoon.

Toch geloof ik nog altijd in het goede van de mensen. Ik geloof dat er hier mannen en vrouwen zijn, die er echt samen voor willen gaan. Ze kunnen elkaar gelukkig maken, omdat ze in de eerste plaats gelukkig zijn met zichzelf. 

Dan is deze website geen vergiftigd geschenk, maar een hulpmiddel om je sociale kring uit te breiden met gelijkgestemde personen... en wie weet... misschien die ene bijzondere.


geplaatst door Steffo - 3533 keer gelezen

beoordeeld 2.65/5 (17 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be