Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

dinsdag 11 november 2014

Geeks zijn cool !

Deze week zit ik op de jaarlijkse hoogmis voor software ontwikkelaars in Antwerpen, samen met 3500 andere collega’s uit heel Europa.

Ja ik beken: ik ben een software ontwikkelaar. Maar ik probeer zo weinig mogelijk over mijn job te praten en wel om diverse redenen.

Een eerste reden is, omdat IT vaak met “black magic” wordt geassocieerd. De meesten kennen de IT afdeling op hun bedrijf, met (soms verwaande en irritante) Gandalf-achtige tovenaars en andere figuren, die zo uit de boeken van Tolkien lijken weg gelopen te zijn, die in hun donkere kelders, al dan niet met succes, deze zwarte kunst lijken te beoefenen. *ademt*

Een andere reden is, omdat ik geen zin heb om de helplijn te worden van behoeftige gesprekspartners: “Ah, gij zit in den IT. Zeg ik heb een computer, die raar doet. Ik heb er niks aan gedaan, maar opeens.... “ :D

En de belangrijkste reden is, om niet als “geek” of “nerd” versleten te worden.

Nu deze termen gevallen zijn: er is wel degelijk een verschil tussen een “geek” en een “nerd”, zoals je kan zien in deze epische rap battle: http://www.youtube.com/watch?v=2Tvy_Pbe5NA

Maar ik wijk af... was dat een eigenschap van één van die personages? Never mind...

Als ik dit nu zo beschrijf, kan ik wel aannemen, dat sommigen onder jullie nu het beeld voor je hebben van een conferentie vol stereotype beroepsidioten, met een baard en/of een staartje (om de eventuele kale plek op het hoofd te compenseren), die met een Google Glass op hun neus rondlopen, of jongensachtige mannen met dikke brilglazen met hun stijlloze gedateerde kledij...

Maar weet je: ik ga jullie een geheim toevertrouwen. Het grote merendeel onder ons software ontwikkelaars zijn heel normale mensen, zoals jij of je andere niet-IT gerelateerde familieleden of vrienden. Natuurlijk lopen deze types rond op conferenties, maar dat is net zoals ze ook bestaan in andere beroepsgroepen.

Ter illustratie: een opmerking, die ik wel eens hoor op mijn blogs, is: “Woow... gij kunt nogal schrijven voor iemand uit “den IT” ”. Ja hoor: we zijn allemaal tot minstens 18 jaar naar school geweest en kunnen dus allemaal schrijven *kijkt eens naar boven*

Maar.... eerlijkheidshalve moet ik wel bekennen, dat op zo’n week met mensen uit dezelfde beroepsgroep, de geek-mentaliteit bij mij nu en dan wel eens de kop op steekt. Maar ik denk dat zo is bij elke om het even welke internationale conferentie van eender welke beroepscategorie? Tiens, had ik dat niet al eens als excuus gebruikt?

Nochtans hoor ik van collega’s uit de VS en andere buitenlanden, dat geeks veel gemakkelijker aan dates en vriendinnen kunnen geraken als vroeger. Geeks blijken in de VS erg COOL te zijn....

Wel *zucht* ok.... dan... als er dames zijn, die een geek cool vinden, als dat is wat er nodig is om aan een vriendin te geraken, dan wil ik die verborgen geek kant wel nu en dan eens laten zien (samen met al die gadgets en snufjes, die ik op de conferentie verzameld heb...). Zolang ik jullie PC maar niet moet repareren......

En anders blijf ik gewoon wie ik ben: een professioneel software ontwikkelaar, die ook “nogal kan schrijven” :D


geplaatst door Steffo - 4967 keer gelezen

beoordeeld 2.05/5 (19 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be