Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

vrijdag 7 november 2014

Je bent geweldig, maar wie ziet dat?

Dit is de titel van een artikel, dat ik deze week las in “De Standaard”. Het was een interview met de coauteur van een boek over "personal branding".

Je kan het artikel hier lezen: http://www.standaard.be/cnt/dmf20141031_01352433

Er waren een paar dingen, die me in het artikel aanspraken. Het eerste was de volgende quote: “Dat is dé grote vergissing, die veel mensen maken. We veronderstellen dat anderen vanzelf zien wat onze kwaliteiten zijn. Niet dus. Nobody cares.”

Iedereen is bijzonder, iedereen is speciaal, met onze eigen talenten en mogelijkheden. We kennen die zelf wel en snappen soms niet, dat anderen dat niet zien, maar dat is dus blijkbaar het geval. Het is dus de vraag hoe we dat hier op de site concreet het beste vorm geven en aan de ander doorgeven.

Personal branding dus: jezelf als merk. Ik ben helemaal geen marketing persoon. Ik bekijk marketing zelfs eerder met een kritisch oog. Maar ik kan me niet van de indruk ontdoen, dat dit artikel raakpunten heeft met mijn vorige blog: “Zelfbewustzijn”.

Hierin moedigde ik je aan om zelfbewust te zijn, zelfvertrouwen te hebben en dat uit te stralen, bijvoorbeeld door je profiel op een toffe manier te schrijven.

Ik kreeg op die blog een paar toffe reacties. En ik hoop dat ik je geïnspireerd heb om jezelf te “rebranden” :)

Het tweede wat me trof was het volgende: “Probeer zelf maar eens vijf zaken op te sommen waarvan je wilt dat anderen ze over je onthouden. Uit ervaring weet ik dat mensen hier vaak erg lang over moeten nadenken.”

Dat is een variatie op de indringende vraag, die ik wel eens aan iemand stel: “als ik aan je vriend of vriendin zou vragen om je in een paar kernwoorden te beschrijven, wat zouden ze me dan zeggen, wat ik moet onthouden?”

Mijn ervaring is dezelfde als de auteur. Vaak moeten mensen hier lang over nadenken en meestal nemen ze toevlucht tot wat algemeenheden.

Nog maar een enkeling heeft door gehad dat het eigenlijk om een strikvraag gaat. Ik stel die vraag niet alleen om te weten wat je antwoorden zijn, maar ook om te weten hoe je met die vraag omgaat. De manier waarop je die vraag beantwoordt, zegt vaak meer over jezelf dan de antwoorden. Denk daar maar eens over na...

Ik vond het een interessant artikel, ook confronterend voor mezelf. 

En voor een keer kan ik me wel vinden in marketing, in mijn eigen personal branding via mijn profiel en blogs.

Misschien wordt het wel tijd om ook wat meer aan personal branding te doen ?


geplaatst door Steffo - 5163 keer gelezen

beoordeeld 1.73/5 (22 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be