Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 23 november 2014

Verwachtingen....

Verwachtingen, iedereen heeft  ze in het leven (hoop ik toch).

Maar wat is realistisch in een relatie, zeker als je geen 18 meer bent, al kindjes hebt, een leven hebt opgebouwd, rekening moet houden met een ex die de kinderen moet kunnen zien, maar ook zelf een leven wilt hebben.

Verwachtingen zijn vaak vooral gebasseerd op wat we NIET meer willen, op nare ervaringen. We verwachten dat iemand niet dit doet, want dat deed je ex altijd. We verwachten dat iemand wel dat doet, want dat was er niet in je vorige relatie.

Verwachtingen, zijn ze geasseerd op je verleden? of durven we ook kijken naar wat realistisch is? Wat haalbaar is, en of je met die verwachtingen ooit de juiste relatie zal vinden? Ik heb daar wel over nagedacht, wat is nu eigenlijk haalbaar? Ik heb een aantal zaken losgelaten daarmee, wil met een blanco blad beginnen, met een schone lei in een nieuwe relatie stappen. maar een aantal zaken verwacht ik wel, eerlijkheid, liefde, zorg voor elkaar, plezer hebben, maar ook dat mijn nieuwe liefde mijn kinderen erbij neemt, met zo goed dat ik zijn eventuele kinderen in mijn hart zal sluiten en met liefde er voor ze zal zijn.

Je verwachtingen helemaal bijstellen en laten varen kan natuurlijk ook weer betekenen dat je jezelf een beetje verliest en jezelf niet meer bent. In een vorige relatie stelde ik almaar mn verwachtingen bij, na 15 jaar was ik mezelf kwijt, verloren, ik was in de strijd vergeten dat ik er zelf ook nog was. En na 15 jaar dacht ik: jeetje, wie ben ik eigenlijk geworden! dat was een schok, en ik dacht: dat mag ik niet meer op die manier doen, je moet jezelf kunnen blijven. Ik heb wel een aantal wijze lessen uit die relatie meegenomen. De rest ligt achter me, maar de dingen die ik er uit kon leren neem ik mee in mn rugzakje. Dan blijf je, hoop ik ;) niet verbitterd achter en kan je door.

Ik geloof toch nog wel in echte liefde, in de liefde van mn leven vinden, en dan zal ik verwachtingen met plezier en liefde bijstellen als we dat samen kunnen. Dan kan het leven mooi zijn samen!!!

 

 

 


geplaatst door Jolanda1 - 5022 keer gelezen

beoordeeld 2.56/5 (18 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be