Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

vrijdag 14 november 2014

Wanneer je iemands profiel leest, dan lees je niet wat er staat!

‘Vlgones een odnezreok zjin snigles mniedr gleukikg dan kpoples.’ Met een beetje moeite leest je wellicht: ‘Volgens een onderzoek zijn singles minder gelukkig dan koppels.’ Je lees dan niet wat er staat! Dat komt omdat complexe hersenprocessen ervoor zorgen dat we niet letter per letter lezen maar woorden als een geheel. Op deze wijze gebeurt het ook dat we letters of zelfs woorden die in een zin of tekst ontbreken, onbewust aanvullen en zelfs de fout niet eens opmerken. (Heb je, buiten de eerste zin, de schrijffout in deze tekst opgemerkt?)

Iets dergelijks gebeurt vaak ook als we op deze site iemands profiel lezen. Ik illustreer.

Wie wil ik vinden.

Een slanke man, met verzorgd voorkomen, open-minded en intelligent, die weet wat hij wil maar ook flexibel en aanpasbaar is. Een optimistisch iemand, extravert met een vrolijke, warme uitstraling en zin voor relativering en humor. Iemand die ook fijngevoelig is, attent, teder, eerlijk en verantwoordelijk. Iemand die het verleden heeft losgelaten en nu mij gelukkig kan maken. En, by the way, ik val niet op mannen met baarden!

Je kan deze tekst letterlijk zin per zin lezen, maar de kans is reëel dat je onbewust ook iets anders leest. In je brein kunnen gemakkelijk een soort bijgedachten opduiken die gekoppeld zijn aan de tekst in zijn geheel, zoals ‘da’s niet niks’, of ‘een speld in een hooiberg’ of ‘ deze dame is echt wel veeleisend’ of ‘zo perfect ben ik nu ook niet’…

Zo kan je bv. in de rubriek ‘Wie ben ik’ poneren dat je iemand bent die met beide voeten stevig op de grond staat. Op een eerste gezicht een te waarderen eigenschap! Maar een lezer kan ook proeven dat het gaat om een heel rationeel of zakelijk iemand, met weinig affiniteit voor creativiteit, romantiek of dromerij. Ikzelf lees dan eerder een behoudsgezind iemand.

Of dit dan erg is? Neen, dat nu ook niet. Misschien zit hierin gewoon een tip om je eigen profiel, voor je het op deze site gooit, eens vanuit dit perspectief te lezen of dit aan een vertrouweling te vragen. Kom je er op deze wijze achter dat lezers gemakkelijk iets anders lezen dan wat er staat geschreven, maar je vindt dat best goed, dan is er niets aan de hand.

Wellicht lees je in deze blog ook meer dan wat er staat.

Enjoy!


geplaatst door Senior - 5139 keer gelezen

beoordeeld 4.28/5 (40 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be