Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

dinsdag 4 november 2014

Zelfbewustzijn

Vanmorgen had ik een gesprek met een collega over een afgesprongen consulting deal. Hij trok het zich erg aan, omdat hij persoonlijk bij de deal betrokken was en het afspringen zag als een persoonlijk falen.

Ik heb hem ervan proberen te overtuigen, dat hij de interviews anders had moeten aanpakken. Dat het ook geen zaak was van ervaring, maar van inzet. Ik was op een van zijn interviews bij de klant en hij liet een heel onzekere indruk achter, zelfs op mij.

Hij vertelde mij dat hij een hekel heeft aan dit soort interviews, dat hij 3 op 5 meestal slecht afrondt. Wel: als dat zijn motivatie is naar een potentiele klant... ?

Ik heb ervaren dat, bij dit soort interviews, voornamelijk je zelfbewustzijn en zelfkennis het verschil maken. Het maakt niet uit dat je een bepaalde technologie niet tot in de puntjes beheerst. Men verwacht dat je er over mee kan praten, dat je met hen kan mee denken en een eerlijke mening hebt. Je dient de interviewer ervan te overtuigen dat, ook als je de technologie niet beheerst, je die snel eigen kan maken.

Ik zie analogen hier in het dating circuit. Al te vaak zie ik hier een profiel staan zonder persoonlijkheid, zonder uitstraling. Bijna net alsof ze hier met gezonde tegenzin zitten of althans het profiel zonder interesse aangemaakt hebben.

Ik vraag me dan af, hoe die persoon in werkelijkheid is. Zit die hier vanuit zijn/haar eenzaamheid of vanuit zijn/haar onzekerheid of gebrek aan zelfvertrouwen?

Iedereen zoekt naar die zelfbewuste onafhankelijke persoon, die het leven samen aangenamer en completer maakt.

Daarom: wees zelfbewust, heb zelfvertrouwen en straal dat uit. Bijvoorbeeld door je profiel volledig in te vullen, door positief deel te nemen aan T2S (niet zomaar iets te zetten om wat hits te krijgen). Probeer wat uit de band te springen.

Dat probeer ik toch te doen met mijn profiel. En ik hoop de ‘leemtes’ aan te vullen door de inhoud van mijn blogs. Ik sta altijd open voor opbouwende kritiek op mijn profiel (mmm... ik weet dat dit gevaarlijk is om te schrijven, maar wie A zegt moet ook B durven zeggen :D ) 

Geniet van het uit de band springen :)


geplaatst door Steffo - 5099 keer gelezen

beoordeeld 2.06/5 (16 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be