Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

vrijdag 5 december 2014

onnozele kinderen


Wikipedia : Het feest van de Onnozele Kinderen of Onschuldige Kinderen wordt op 28 december gevierd. Op die dag viert de Katholieke Kerk het martelaarschap van de onschuldige jongetjes van Bethlehem die op last van Koning Herodes werden vermoord (Mt 2:16-18). De katholieke traditie leert dat God de onschuldige jongetjes van Bethlehem had voorbestemd om door hun dood te getuigen van de Messias.


Vlaanderen is zo onnozel om die dag van 28 december zo te blijven noemen. Het moet natuurlijk onschuldige kinderen zijn, wat serieuzer is. Onschuldig heette het alleen als Vangheluwe het had over waartoe hijzelf de jongetjes had voorbestemd die door een stel verdorven nonnen voor hem werden gerecruteerd. Het blijft maar voortduren in dat bisdom, uitgezaaid tot in Brazilië.
Daar kan ik niet over meespreken, maar toch zie ik voor mij en mijn kinderen 28 december als die speciale dag die doet denken aan het onrecht dat ons is aangedaan in naam van moederliefde voor hen, mijn kinderen. Zij zijn onschuldig aan jarenlange uitbanning en verdoeming van hun vader. Dat weet ik wel, en zij ook tenslotte. Justitia en Kerk werden verblind, en daar konden onschuldige kinderen en zelfs ik niet tegen optornen.
Deze week werd hier een film gedraaid over partnergeweld, met een nabespreking door goedmenende hulpverleners, zielig nochtans als zo'n publiek niet uit de pijp kan komen.
Van hulpverleners baal ik als ze zich in hun rol wentelen maar op momenten waarop het hoeft niet in staat zijn tot het doorgronden van manipulatie, en als een zich God wanende jeugdrechter zich daar ook aan laat vangen. Zij hebben misschien buiten hun wil Onnozele Kinderen in stand gehouden.
Daardoor is het nu op 28 december onze feestdag. Vooral die dag zullen we elkaar lief hebben. Omdat we weten wat het betekend heeft om onschuldig te zijn en te moeten lijden aan wat in het gareel van hun eigen moeder gespannen hulpverleners en rechters -tot zelfs kerkelijke- besloten en bekrachtigden in soms geheime cenakels. Tot ik in naam van Onnozele Kinderen de zegels liet verbreken en liefde in vrijheid weer dichterbij mocht komen.
Zonder rancune naar degenen die zich lieten verblinden......de onnozele kinderen stellen het goed.


geplaatst door kLikje - 4981 keer gelezen

beoordeeld 3.44/5 (16 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be