Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

dinsdag 13 januari 2015

Het nieuwe jaar...

De feestdagen zijn weer voorbij... en we zijn weer aan het werk... al dan niet met een beetje meer “ballast” als voor de feestdagen :)

Kerstmis en Nieuwjaar zijn momenten waar je over het leven nadenkt. Het zijn vaste punten in het jaar, waar je overdenkt hoe het vorig jaar was en welke voornemens je gemaakt had.

Persoonlijk deed ik dat ook. Ik herinner me mijn gedachten van vorig jaar: “nu ik toch actie onderneem om mensen te leren kennen, zal ik volgend jaar toch niet meer alleen zijn?”

Tja... het kan verkeren. Ik heb dit jaar een paar toffe mensen leren kennen, maar niemand waar het wederzijds genoeg mee klikte om tot meer dan een vriendschappelijke relatie te komen.

Aan het begin van dit nieuwe jaar heb ik een veel nuchterder kijk: ik verwacht niet dat er vlug een “verandering in mijn status” zal komen, ook al zit ik hier op een dating site en ontmoet ik andere singles op activiteiten.

Niet omdat ik op een jaar kieskeuriger ben geworden, maar gewoon realistischer. Ik weet wel wat ik wil, ik weet dat zelfs beter als vorig jaar. Maar ik ben realistisch genoeg, dat voor sommige potjes heel moeilijk passende dekseltjes te vinden zijn.

En voor je denkt dat dit me dwars zit: neen hoor: ik kan heel goed alleen zijn en ben gelukkig met mezelf.

En daarbij: ik ben niet zo moeilijk hoor :) Althans, dat zeggen mijn familie en vrienden mij toch. Die vragen zich af waarom ik na die 6 jaren nog altijd alleen ben?

“Gewoon de juiste nog niet tegen gekomen”, is dan mijn standaard antwoord. En dat is ook wel zo...

Of misschien moet ik wel antwoorden: “de juiste persoon heeft mij nog niet echt ontdekt?”

Want dat is iets wat ik de laatste tijd wel merk: men wordt blijkbaar kieskeuriger. Ik krijg al vaker een antwoord: “Goh... wat heb jij een tof profiel, maar je woont zo ver !” of “Leuk, maar wat ben je oud” (ja hoor.... ik zie er echt wel uit als een oude vent ;-) )

Net zoals we goede voornemens maken met Nieuwjaar, hebben we blijkbaar ook onze verlanglijstjes. En ik ga niet ontkennen dat ik ook wel met bepaalde “verwachtingen” zit.

Er is ook niets verkeerd aan verwachtingen hebben, zolang ze maar realistisch en eerlijk zijn. En zolang ze maar dienen als een kapstok, niet als leidraad voor je leven.

Zoals iemand me schreef: “In principe val je buiten mijn zoekprofiel qua leeftijd ;-)... maar hoe oppervlakkig kan een mens zijn :-)”

Ze had het misschien niet door, maar dat was een eerste stap: los komen van jezelf, los komen van je vast geroeste verwachtingen, je hoofd openen voor al het mooie, dat zich rond je bevindt... en dan bedoel ik het veel ruimer als deze site.

Die toffe collega, die vriend(in), die soms wat vreemd reageert als je in de buurt bent, die persoon in de sportclub, die af en toe vanuit een ooghoek naar je kijkt... Ik zeg maar wat.

Als we nu eens de mensen leren kennen, echt kennen, met een open hart en een open geest. Wie weet wie er dan achter schuil gaat. Wie weet hoe aantrekkelijk die persoon wordt, als je hem eenmaal leert kennen...

Ik wens je een fijn begin van je reis in dit nieuwe jaar.


geplaatst door Steffo - 5342 keer gelezen

beoordeeld 3.29/5 (14 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be