Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

maandag 5 januari 2015

Hey ! En hoe reageer jij ?

Interesse... geen interesse... uit beleefdheid... ik krijg allerlei soorten antwoorden op mijn berichten... Hoe interpreteer ik die?

Af en toe hoor je wel eens klagen in T2S, dat men zo passief is. Dat je veel kijkers hebt, maar geen schrijvers. En als je dan eens iets schrijft, krijg je niets terug of een “geen interesse” bericht of... en zo kan ik nog wel even door gaan.

Ik heb voor mezelf geprobeerd om eens op te lijsten wat de soorten antwoorden zijn, die ik op berichten krijg en hoe ik die voor mezelf interpreteer.

Ik bekijk dit uiteraard vanuit een ‘mannelijk’ standpunt. Maar ik veronderstel, dat vrouwen dezelfde categorieën kunnen maken. Of misschien vergeet ik er wel een paar? Of interpreteer ik ze gewoon verkeerd? Hier gaan we dan...

De eerste categorie zijn degene, die niet reageren: noch met een “geen interesse” bericht, noch met een afwijzing. Je ziet wel dat ze het bericht gelezen hebben, maar er komt nooit een antwoord. Dat is een behoorlijk aantal: meer dan de helft.

Ik stel me dan voor, dat de persoon, waar ik naar schrijf, vermoedelijk zo overrompeld wordt, dat ze geen tijd heeft om mij te antwoorden of dat ik gewoon niet opval tussen de berichten en in de figuurlijke “prullenmand” terecht kom.

Ik ben ondertussen al lang genoeg hier, dat ik “geen antwoord” opvat als “geen interesse”. Ik leg het dan ook niet bij de ander: dat is zoals het is.

Een tweede categorie, die erg duidelijk is, zijn degene die het bericht “geen interesse” sturen of een kort bericht, dat ze geen interesse hebben. Dat is tenminste duidelijk. Voor de laatste heb ik wel respect: dat ze de moeite genomen hebben om het mij persoonlijk te vertellen.

Een andere categorie zijn de dames, die regelmatig op mijn profiel komen kijken, maar nooit schrijven of een contact bericht sturen. Ik merk dat en schrijf hen een bericht. Dat bericht wordt gelezen, maar er komt nooit een antwoord terug.

En toch zie ik ze geregeld (na een paar dagen) terug komen kijken... Dan vraag ik me af wat daar achter zit... Ik vermoed “geen interesse”. Maar waarom komen ze dan toch terug kijken?

Ze komen kijken als ik niet online ben, dus het is niet de “online” lijst, die hen inspireert... *schudt zijn hoofd* Neen: echt geen idee wat daar achter zit. En ik voel me niet geneigd om opnieuw een bericht te sturen... want dat lijkt zo wanhopig...

Een andere categorie zijn dan de dames, die antwoorden en waarvan de inhoud geen afwijzing is, maar zonder een enkele vraag te stellen. Deze beschouw ik als een beleefdheidsantwoord. Begrijp me niet verkeerd: ik vind het heel fijn, dat ik een antwoord krijg.

Maar dan stel ik me de vraag hoe ik dat moet interpreteren: ik vermoed dat ze geen antwoord meer terug willen. Van de andere kant, als je niet schrijft, lijkt het alsof het je niet interesseert... Het hangt voor mij van de persoon af hoe ik hierop reageer...

En dan zijn er natuurlijk ook nog de normale antwoorden, die interesse hebben in mijn bericht en ook een vraag terug stellen. Soms zijn dat lange gesprekken, soms drogen ze langzaam op.... Dan weet ik wel, dat er andere interesses zijn :)

Dat zijn zo voor mij de belangrijkste categorieën. Heb ik er nog vergeten? En is mijn interpretatie wel juist?

Ik ben eens benieuwd :)


geplaatst door Steffo - 5935 keer gelezen

beoordeeld 3.06/5 (16 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be