Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

maandag 2 februari 2015

Echte liefde...

Een maand gelezen las ik het volgende artikel in De Morgen: “Echte liefde zit niet in grote romantische gevoelens, wel in je samen vervelen op de bank”.

Het beschreef een interview met psychiater Dirk De Wachter, auteur van 'Liefde'. Je kan het hier vinden: http://www.demorgen.be/wetenschap/-echte-liefde-zit-niet-in-grote-romantische-gevoelens-wel-in-je-samen-vervelen-op-de-bank-a2174117/

Toen ik het de titel las wist ik onmiddellijk waar het artikel over ging. Echte liefde gaat verder als de verliefdheid, het gaat om elkaar in de meest gewone momenten van elke dag.

Verliefdheid is iets dat er plots is of plots kan komen. Een bepaalde gebeurtenis, waarbij die persoon iets in je raakt, je hormonen, die in de war geraken. Je kan niet meer eten, je slaapt anders. Je loopt de hele dag (op wolkjes) met een glimlach op je gezicht. Althans, dat zijn in ieder geval mijn gevoelens, die ik dan ervaar :-)

Liefde gaat veel dieper: de verliefdheidsgevoelens verdwijnen en worden vervangen door iets dieper. Op dat moment word ik meer open (nog meer open !).

Echte liefde is, dat ik mijn hart in de handen van de ander durf te leggen, met het vertrouwen, dat de ander het niet zal breken. En natuurlijk ook omgekeerd.

Je begint elkaars gedachten te delen, de ander weet al wat je gaat zeggen, voor je het uitgesproken hebt. De ander denkt aan dezelfde dingen als jij. Je begint elkaars zinnen te vervolledigen... Het verrast mij telkens als dat gebeurt, maar dan weet ik dat het “echt” is, dat de ander het ook zo voelt.

Dit gebeurt allemaal zonder grote woorden, maar in de simpele dingen van alledag, zoals beschreven in het artikel. Als de ander ziek is, ervoor zorgen. Een dagje vrij nemen indien nodig. Ja... en waarom niet: door je samen te vervelen op de bank :-D

Dingen doen, zonder dat ze gevraagd hoeven te worden: het gaat allemaal spontaan, omdat je een team vormt met je geliefde.

Je gaat er dan voor, je gaat voor elkaar, op elk moment...

Dat laatste mis ik hier erg op deze site. Je spreekt af met mensen, maar het blijft vrijblijvend. Of het gaat enkel om “ik”, niet om “jij” of “wij”. Men blijft over zichzelf praten en heeft weinig interesse in je gesprekspartner.

Men zoekt naar de snelle kick, de instant bevrediging. In het artikel spreekt men over “generatie Y”, maar dit is van alle tijden, van alle leeftijden. Hoeveel “jagers” zitten hier op de site aan beide zijdes, enkel op zoek naar dat ene?

Waar is de tijd gebleven, dat je elkaar eerst leert kennen, de tijd geeft om naar elkaar te verlangen, elkaar te missen. Ja... de leegte te voelen als de ander er niet is en terug uitzien naar elkaar, naar een nieuwe ontmoeting.

Dat is voor mij de basis voor echte liefde, de basis voor een langdurige relatie, die passie en evenwicht in je leven kan brengen.

Ik wens jullie dat toe aan het begin van de maand gewijd aan de liefde :)


geplaatst door Steffo - 5715 keer gelezen

beoordeeld 3.13/5 (15 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be