Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

maandag 9 februari 2015

Voorwoord

Mijn geschreven gedachten zijn een combinatie van fantasie en werkelijkheid... of alleen werkelijkheid... of alleen fantasie... wie zou het weten?

Ja, dat zie ik overal. Men is trots om Nederlander te zijn. Met als gevolg, men moet heel veel moeite doen om Nederlander te worden. En dat is niet voor iedereen weggelegd. Om Nederlander te worden, bedoel ik.

In eerste instantie, moet je, als buitenlander van allochtoonse afkomst zijnde, je "eigen nationale trots" vergeten. En dan maar z.s.m, mocht je het proces een beetje willen versnellen. Zou je denken. Niet onmogelijk daar er genoeg mensen zijn die dit stadium van ijdelheid niet bereikt hebben.

Veronderstellend dat je door al die paperassen heen bent, dat je netjes je inburgeringscursus + examens behaald hebt, nu moet je in de praktijk brengen wat je allemaal geleerd hebt en (veronderstelt men) je eigen hebt gemaakt. En dat heb je, gelukkig, snel gedaan, anders had je straks voor je eigen inburgering zelf moeten betalen (tja... het gaat geld kosten om trots te mogen zijn).

En dan komt het moment suprême dat je je eigen eerste Nederlandse paspoort in ontvangst mag nemen. Eindelijk! Je bent Nederlander geworden. 's avonds gaat de champagne open, de kaviaar komt tevoorschijn (die van de AH daar de echte te duur is, maar dat interesseert je nu geen reet) en de aardbeien kleuren de hele tafeldecoratie... Je Nederlandse buren zijn er al... en je begint een beetje trots te zijn omdat je nu bij je Nederlandse buurt hoort. Het gesprek komt snel op gang. Af een toe zeg je niets daar de gasten weleens in het berbers, turks, servisch, arabisch of chinees tegen elkaar praten...


geplaatst door Be_nl - 4920 keer gelezen

beoordeeld 1.5/5 (14 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be