Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 19 april 2015

Alleen maar niet eenzaam...

Soms krijg ik berichten van dames waarvan de eenzaamheid afdruipt. Als ik dan wat huiverig daar tegenover sta, dan vinden ze dat vreemd en vragen ze mij: “voel jij dan niet hetzelfde?”

Ik woon alleen sinds 2009. Buiten een paar korte relaties ben ik altijd op mezelf geweest. Vaak wordt me gevraagd: “ben jij nooit eenzaam?”

“Neen hoor”, antwoord ik dan, “ik ben wel alleen, maar niet eenzaam”.

Voor sommigen lijken “alleen zijn” en “eenzaamheid” hetzelfde. Het lijkt hetzelfde omdat je “niet met een ander bent”. Maar dat is ook de enige overeenkomst.

Eenzaamheid is een negatief gevoel. Je voelt alsof je iets mist, dat je geïsoleerd bent. Het gekke is, dat je omringd kan zijn door mensen en toch je eenzaam voelen.

“Alleen zijn” is geen negatief gevoel. Je bent alleen, maar niet eenzaam. Je bent namelijk altijd met jezelf. En ik ben best tevreden met mezelf. Ik vind mezelf wel aangenaam gezelschap :)

Doordat ik vaak alleen ben, kan ik met mezelf bezig zijn, nadenken, creatief zijn, mezelf laten groeien. Het is geen toeval dat ik vaak zulke diepe blogs schrijf. Ik deel mijn diepste gedachten, die alleen maar duidelijk worden, omdat ik zo in mezelf kan kijken in momenten van stilte.

“Wil je dan niemand vinden?” Natuurlijk wel. Als ik de juiste zou vinden, zou ik daar onmiddellijk voor gaan. Daar twijfel ik zelfs niet aan. Maar het is niet, omdat die persoon er niet is, dat ik mij daarom negatief of slecht moet voelen.

“Verveel jij je nooit als je alleen bent?”. Neen hoor... soms kan ik van zo’n “alleen zijn” weekend genieten door helemaal niets te doen. Gewoon lui op de zetel te liggen, tv kijken, de hele dag in mijn pyjama rondhangen, gitaar oefenen, wat lezen... En vaak zoek ik iemand op of komt er wel iemand langs.

Er is alleen 1 ding dat ik liever niet alleen doe: alleen op vakantie gaan. Dat is iets wat je in gezelschap moet doen, delen met iemand anders. Dat doe ik liever niet in mijn eentje...

Maar voor de rest voel ik me heel erg goed in mijn vel. En leef ik in het moment van nu en zie ik wel wat de toekomst voor mij in petto heeft :)

En hoe voel jij je? Alleen of eenzaam? Ik hoop dat deze blog het wat scherper voor jou gesteld heeft.


geplaatst door Steffo - 5349 keer gelezen

beoordeeld 3.29/5 (14 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be