Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

maandag 25 mei 2015

Catalogus

Soms lijkt het hier alsof we door een catalogus bladeren. Er komen nieuwe personen bij en er verdwijnen elke dag personen: een online catalogus van “producten”.We zien er uit als een product, waar we, al dan niet als een volleerd marketeer, onszelf kunnen aanbevelen. Hopelijk stellen we ons realistisch voor en worden er geen leugens verteld. Toegegeven we zien misschien niet graag onze minpuntjes en verstoppen die een beetje. Net zoals sommige marketeers doen bij het aanprijzen van een product.

Maar met dit alles, verlies je soms wel eens uit het oog, dat er achter elk profiel een persoon schuil gaat. Een echt persoon, met zijn/haar gevoelens, met zijn/haar twijfels, zijn/haar gedachten, optimistisch of pessimistisch, vol vertrouwen of wat angstig voor de toekomst.

Soms vergeten we wel eens, wie er achter het plaatje zit en zien we alleen maar het plaatje en de beschrijving.

En voor sommigen is het hier de jacht naar een product met een perfect plaatje. Net alsof je online naar de beste deal zoekt voor een stofzuiger. En uiteraard wil je zo’n stofzuiger wel eens uitproberen. Als ie je niet bevalt, dan lever je hem gewoon terug in.

Althans, dat is een plastische manier van hoe sommigen hier dit medium gebruiken. Gelukkig is dat een minderheid...

Sinds eind vorig jaar bestaat er een groep van Limburgse singles, voornamelijk gesitueerd rond Bilzen, Lanaken, Hasselt, maar alle Limburgers zijn er welkom.

De groep was een initiatief van een vroeger M4M lid en een ander persoon, die hetzelfde basisidee hadden: zet het elkaar ontmoeten in een ongedwongen sfeer centraal. Leer elkaar kennen in een gezamenlijke activiteit.

Ze doen kleine ontmoetingen en houden regelmatig grotere events: bijvoorbeeld een bezoek aan een wijnkasteel en vorige weekend een golfinitiatie in de golfclub van Maastricht, gevolgd door een diner in de golfclub.

Het bijzondere daarvan is, dat je mensen, mannen en vrouwen, echt leert kennen. Je ziet hoe ze eruit zien (geen gedateerde foto’s of foto’s met zonnebril ;) ), hoe ze zich gedragen, hoe ze net zo onzeker zijn als jijzelf. Je lacht samen, discussieert samen en klaagt ook al eens samen :)

De nadruk ligt op het elkaar ontmoeten, niet op het jagen op een persoon of op een date met die persoon.

Vroeger ben ik al eens op een groepsdate geweest. Een aantal leden van M4M hadden dit georganiseerd en iedereen kon eraan deelnemen. Maar ik had sterk het gevoel, dat voor sommige mannen de jacht open was. Een gevoel dat gedeeld werd door een aantal vrouwen, waar ik mee sprak. Ik had niet het gevoel, dat de nadruk lag op het elkaar “ontmoeten”. Dat werkte dan voor mij ook niet (cfr mijn profiel :) )

Die ontmoetingsgroep werkt voor mij wel, omdat daar niets hoeft. Ik heb er al een aantal leuke contacten aan over gehouden.

Volgens mij moeten we terug naar dit concept: het elkaar echt ontmoeten, elkaar leren kennen in een ongedwongen sfeer, in fijne activiteiten en toffe gesprekken.

Dan zijn we geen plaatjes meer in een online catalogus, maar echte personen, die je echt leert kennen :)


geplaatst door Steffo - 5096 keer gelezen

beoordeeld 3.71/5 (14 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be