Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

donderdag 7 mei 2015

Dating-dip

Iedereen kent het wel: de “dating-dip”. Het gevoel dat je krijgt, als je hier al een tijdje bent, het lukt niet en je ziet het even niet meer zitten.

Het is een gevoel, dat me van tijd tot tijd eens overvalt. Je ziet dat je profiel niet bezocht wordt, of door anonieme bezoekers. Je schrijft berichten en er wordt niet of negatief op gereageerd.

Of je hebt een paar dates, die niet mee zitten. De persoon is niet de persoon, die je verwachtte of je hoopte op een vervolg, maar de ander ziet dat niet zitten.

Of, in mijn concreet geval: ik schrijf regelmatig een blog. Ik zie, dat die ook wordt gelezen. Maar zoals meestal, krijg ik er geen reactie op: niet via de blog en ook niet via een persoonlijk bericht.

Meestal raakt me dat niet, maar in zo’n periode van een dating dip, ben ik daar gevoeliger voor. Dan denk ik: “waar doe ik het eigenlijk voor?”.

Dat gevoel komt meestal in periodes, waar er veel “familie tijd” is of eraan komt. Bijvoorbeeld de vakantie periode, waarvan je echt wel geniet om met de kinderen op vakantie te gaan. Maar die fijne tijd zou je dan ook wel graag met een ander willen delen.

Of wanneer er familiefeesten komen, zoals communies, huwelijksfeesten of de eindejaar periode. Dat zijn de momenten, dat ik (en vermoedelijk ook anderen) het wel eens moeilijk krijg.

Uiteraard hou ik me dan wel flink naar familie en vrienden toe: ze zullen het niet aan me merken. Maar van binnen knaagt het. Ik vraag me af of het aan mij ligt. Ik begin me er al in te schikken, dat ik altijd alleen zal blijven.

In die periode ben ik ook heel weinig online, of maar heel erg kort. Ik bekijk wel een aantal profielen, maar de moed ontbreekt me om te schrijven, bang om nog meer ontgoocheld of gekwetst te worden.

De inspiratie voor een nieuwe blog droogt op, het beruchte “writer's block”.

En omdat ik niks onderneem valt het bezoek helemaal stil. Meestal deactiveer ik mijn profiel dan voor een tijdje.

Op zo’n momenten focus ik me vaak heel erg op mijn werk, op de kinderen, of nodig ik wat vrienden uit of ga eens naar de film. Ik speel gitaar en kook veel of lig gewoon lui in de zetel. Ik zorg heel erg voor mezelf.

De duur van zo’n periode is variabel: van een paar weken tot een paar maanden. Als ik me terug wat rustiger voel, activeer ik mijn profiel opnieuw.

En meestal... gebeurt dan het onverwachte. Dan word ik gecontacteerd door iemand, die ik helemaal niet ken, nooit gezien heb, maar die een oprechte interesse in me toont. Niet om te daten, meestal gewoon om wat te praten en ervaringen te delen.

De oprechtheid en vrolijkheid doen me dan opnieuw lachen en laten me alles relativeren, zonder dat zij eigenlijk weet wat ze aan het doen is. Ik zie dan ook wel in, dat ik eigenlijk een goed leven heb, nauwelijks zorgen, geen financiële problemen, een fijne vriendenkring.

Langzaam aan komt dan terug de zin om iemand te schrijven, contacten te leggen, weer eens iemand te ontmoeten, een blog te schrijven. En dan is de cyclus rond, beginnen we weer met volle moed...

Wie is die persoon, die mij uit mijn volgende dating-dip haalt?


geplaatst door Steffo - 5830 keer gelezen

beoordeeld 3.27/5 (22 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be