Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

maandag 18 mei 2015

Negatief of positief?

Ik lees de bijdragen op “Things2Share” en sta soms versteld over het negatieve gevoel dat er lijkt te heersen: de site is dood, er wordt weinig geantwoord, er wordt veel gekeken, maar weinig gesproken, is een elementaire beleefdheid teveel gevraagd? Post een foto zonder zonnebril aub?
De bovenstaande zinnen leggen de “schuld” bij de anderen: “ze” beantwoorden geen berichten, “ze” zijn niet actief of beleefd genoeg. Zij hebben geen respect voor mij. Ze verstoppen zich achter hun zonnebril of tonen geen foto.Ik weet niet of jij dat ook voelt, maar als ik dat lees, dan krijg ik een negatief gevoel over degene die het bericht geplaatst heeft, niet over “zij”, die niet reageren. Want “zij” zijn anoniem en je kan daar moeilijk een “slecht gevoel” aan toekennen.
Ik hoorde onlangs nog een mooie quote. Door zo negatief te zijn, is het net alsof je zelf vergif inneemt en hoopt dat de ander (“zij”) dood zal vallen. Dat gaat niet gebeuren: de enige op wie dit negativisme afstraalt is de persoon, die dat negatieve gevoel vertolkt, m.a.w. jij zal doodvallen. En zeg eens eerlijk: wil jij met een negatief ingesteld persoon contact? Met stroop vangt men vliegen, niet met azijn.
Dit betekent niet, dat ik geen begrip heb voor de poster van het bericht. Er komt soms inderdaad weinig reactie. En sommige reacties zijn allesbehalve respectvol.
 Respect kan je wel verwachten, maar respect betekent soms voor andere mensen iets anders. Verwachtingen rond iets hebben, betekent niet, dat je niet respectvol behandeld wordt, als je verwachtingen niet worden ingelost.

Als blogger hoor ik vaak: “jij zal wel verdrinken in de reacties na zo’n blog”. Neen hoor: mijn getallen schieten wel omhoog, maar reactie komt er weinig, net zoals bij anderen. Maar dat is voor mij niet van belang: ik blog, omdat ik van schrijven hou en mijn gedachten kan uitdrukken, niet voor de reacties.

Waarom komt er dan zo weinig reactie? Daar kunnen allerhande verklaringen voor zijn: teveel berichten of te weinig tijd om te antwoorden, of gewoon het gevoel hebben, dat er niet echt een match is. Als ik naar mezelf kijk, kan ik ook maar een paar contacten onderhouden, d.w.z. regelmatig een berichtje sturen.
Ik kan me voorstellen, dat als iemand elke dag 10 of 20 reacties krijgt, dat het niet simpel is om op alles te antwoorden. Zeker niet als het onbeleefde of respectloze reacties zijn (zoals ik af en toe op vang). De persoon, die schrijft, ziet natuurlijk niet hoe druk de ontvanger is, en dat kan een verkeerd gevoel geven.
Laten we een positief gevoel houden. Positieve T2S reacties zijn even aanstekelijk als de negatieve, alleen zijn de eerste veel leuker om te lezen ...


geplaatst door Steffo - 5263 keer gelezen

beoordeeld 3.47/5 (15 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be