Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

dinsdag 5 mei 2015

SMS: een droom

In mijn vorige blog had ik het over eerste indrukken. We hebben ze haast continu, vaak zonder dat we dat weten of willen. Ze zijn vooral gebaseerd op wat niet gezegd wordt dus op het non-verbale, op iemands houding of algehele uitstraling. Ze zijn ook situatiegebonden. Het gaat over een indruk die ik over iemand heb hier en nu.

De eerste indruk bij een date heeft dikwijls maar niet altijd het karakter van ‘the winner takes it all’: we weten al of het (n)iets wordt. Misschien nog intuïtief of onbewust of zelfs al heel helder. Tenzij de eerste indruk roos gekleurd is, zitten we dan in een vervelende situatie: moeten we de date al afbreken of uit een soort politesse verder zetten? Op onze schouder fluistert misschien het stemmetje dat we de date best nog wat tijd gunnen, want de eerste indruk kan nog veranderen. Wie weet! Dat gebeurt ook wel eens als de eerste indruk niet erg helder, éénduidig of overtuigend is. In het andere geval is de kans daartoe zeer miniem zolang we in dezelfde situatie, bv een babbel aan een tafeltje, verder gaan.

Maar moeten we er dan zo maar aan toegeven? Eerste indrukken zouden toch altijd beperkt, onvolledig, eenzijdig zijn, zeg maar slechts een momentopname. Juist! Een opname van het moment in deze situatie. Maar dit is toch ook goed nieuws. Want het zou betekenen dat mochten we dezelfde persoon ontmoeten in een andere context dat er dan meer kans is dat de eerste indruk wijzigt. Dates zijn vaak ‘praatsituaties’ en - zoals al gezegd - onze eerste indrukken koppelen we overwegend aan wat niet met woorden gezegd wordt. Dus, wat zou er gebeuren mochten we onze date uitnodigen om in plaats van enkel te babbelen ook samen iets te doen: een partijtje bowlen, de Koppenberg op fietsen, een soort ikea-ding in elkaar steken, een initiatieles tango of salsa volgen, een museum bezoeken… En, wat zou er gebeuren mochten we dezelfde date niet in één doe-situatie ontmoeten maar in meerdere. De tijd die we nu aan een date besteden, maakt dit laatste meestal onmogelijk. Maar de korte tijd die we slechts nodig hebben om een indruk op te bouwen, opent ook hier perspectieven. Op één of andere manier moet het te organiseren zijn dat op we op een halve dag in een beperkte groep daters, bv een 2O-tal, alle leden van de groep in wisselende subgroepjes twee of zelfs een drietal keren ontmoeten voor een korte doe-situatie. De uitkomst zou dan zijn dat we over 19 personen twee of drie maal een ‘eerste’ indruk opdoen: SMS of Singles Meet Singles!

Tot slot wil ik nog een paar algemene adviezen kwijt.
- Zet de kritiek op eerste indrukken maar opzij. Laat ze toe, ze zijn een uiterst snelle en voor jou relevante bron van informatie over iemand in deze situatie, waardoor je snel voelt of er nu resonantie is, of er nu aantrekking is dan wel afstoting, of je nu met elkaar in lijn bent of niet.
- Pas tijdens een date jouw gedrag niet aan jouw eerste indruk over een datingpartner aan (zie vorige blog). Blijf je eigenste zelf, blijf op je eigen pad en observeer wat er gebeurt.
- Forceer vooral ook jezelf niet om een goede eerste indruk te maken. Vanaf de tweede val je toch door de mand!

Enjoy the road!
senior

 


geplaatst door Senior - 5322 keer gelezen

beoordeeld 3.46/5 (28 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be