Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

woensdag 24 juni 2015

1+1=3

Fout natuurlijk! Tenminste volgens onze rekenkundige logica. Maar in menskundige logica zou dit toch kloppen.Het concept werd aanvankelijk gebruikt in managementmiddens om uit te leggen dat een goed team of excellent bedrijf meer is dan de som van de delen. Vooral processen die de afzonderlijke ‘delen’ overstijgen

bepalen het succes. Het gaat om het uitwisselen van ideeën en talenten, samenwerken, elkaar inspireren of motiveren. Met een moeilijk woord heet dit synergie. Later is dit concept heel populair geworden in relatiemiddens en bijvoorbeeld ook in profielen op deze site. Maar waar gaat dit eigenlijk over?

Ik zou haast zeggen dat alle koppels automatisch een 1+1=3-relatie hebben. Opborrelende verliefdheid voelen en uiten, intimiteit en seksualiteit beleven, een gezin stichten, een huis kopen, samen investeren in een speedboot….ontstaat uit interactie tussen de partners en overstijgt dus de som van de partners apart. De meerwaarde 3 die ze samen ontwikkelen komt dan ook toe aan de beide partners. Maar in een samenleving die snel individualiseert willen steeds meer mensen de meerwaarde 3 op zichzelf betrekken. Ze willen prioritair een eigen – en dus geen gemeenschappelijk – pad ontwerpen en gaan: de eigen essentie of missie ontdekken, zichzelf vinden en ook waar maken. Om hierin zo goed mogelijk te slagen zoeken ze partnerschap waarin ze elkaar inspireren, aanvullen, aanmoedigen of gewoonweg voor elkaar functioneel dienstbaar zijn. In het 1+1=3-concept betekent de meerwaarde 3 dan dat elkeen afzonderlijk voller zichzelf kan zijn of worden. Elke 1 wordt dan 1plus of anders geformuleerd: 1+1=2 plus.

Deze invulling van partnerrelaties is vooralsnog recent en lijkt op een eerste gezicht ver af te staan van de onbaatzuchtige liefde. Niettemin wint ze veld en ligt ze aan de basis van tal van nieuwe, vaak verrassende relatievormen die vaak fel afwijken van de klassieke. Wie goed om zich geen kijkt kan ze ongetwijfeld al herkennen. Ook op dit gebied duurt niets voort behalve verandering (Heraclitus). So be it!

Enjoy the road
Senior


geplaatst door Senior - 5149 keer gelezen

beoordeeld 4.06/5 (31 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be