Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

dinsdag 9 juni 2015

Geen antwoord is er ook één!

‘?’ sms’te een moeder naar haar zoon op kot in een verre universiteitstad op het einde van de examens. ‘!’ antwoordde de zoon. Superkorte communicaties maar ook zeer helder. Maar het kan nog korter, namelijk niet antwoorden. Dit overkomt ons allemaal. We zenden op deze site een berichtje uit en er komt geen reactie. Of we krijgen een verzoek om contact op te nemen en we antwoorden niet. Dit schept vaak ongenoegen zoals blijkt uit gekibbel op Things2Share.

Het overkomt me ook wel, niet antwoorden of geen antwoord krijgen. Maar eerlijk gezegd ik heb daar niet echt negatieve gevoelens bij. Want niet antwoorden via een tekstberichtje is natuurlijk ook een vorm van antwoorden. En dat antwoord begrijpen we ook feilloos. We weten dan dat er geen interesse is, dat iemand het de moeite niet vindt om te antwoorden of het gewoon vergeten is. Geen antwoord uitsturen of ontvangen is in deze zin onmogelijk. Maar zo zien we of interpreteren we dat meestal niet. We voelen ons onheus behandeld en we staan snel klaar met negatieve waardeoordelen zoals ‘onbeleefd’, ‘ een hoog/hoger opgeleid persoon niet waardig’… En eigenlijk komt dit gewoon omdat we in onze cultuur hebben afgesproken om dit soort gedrag te bestempelen als onbeleefd. Meer is het niet. Mochten we deze stempel nooit gezet hebben, dan zou er nu geen haan naar kraaien.

Toch maar een eigenaardige manier van redeneren? Wellicht wel. Maar het toont nog maar eens aan dat het onze manier is waarop wij mensen en dingen interpreteren die onze reacties en gevoelens bepaalt en niet de objectieve werkelijkheid zelf. En dit is een optimistische boodschap. Want de werkelijkheid kunnen we vaak niet veranderen maar onze kijk op die werkelijkheid wel. Het hangt dus ook van onszelf af of we ons bij iets goed of minder goed voelen. We hebben met andere woorden ons eigen welbevinden toch minstens een beetje zelf in handen. Alhoewel,ik geef toe,het vaak niet simpel is om niet in gemeenschappelijke opvattingen en clichés mee te malen. Blijven oefenen!

Enjoy the road.
Senior


geplaatst door Senior - 5580 keer gelezen

beoordeeld 4.13/5 (31 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be