Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

dinsdag 23 juni 2015

Ongewone zaken

Ik stelde de vraag aan iemand die mij nauw aan het hart ligt, over wat ik het in mijn volgende blog zou hebben en dit kwam eruit.

Het was een ontdekking die mij deed vermoeden dit te delen :

terwijl ik als een uitgehongerde beer ( na een veel te lang uitgelopen winterslaap ) aan tafel zat en de verbijsterende blik van mijn zoontje onderging, toen ik grof brood met parmaham en olijven, met een simpel glas water naar binnen werkte, allemaal los uit de hand : Fingerfood ten top!!!

Aan zijn blik van verbazing zag ik : dit is ongewoon!

Waarna de blik afdwaalde naar de 2 katers op de grond, die geduldig links en rechts van mij aan het wachten waren op een verloren stukje vlees, ... dat was hij wel gewoon.

Kort nadien gaat de telefoon en terwijl ik tegen dat hoogtechnologisch stuk plastic sta te tateren, zie ik diezelfde katten met een blik van : dit is ongewoon!

Waarna hun baasje steevast heen en weer begon te ijsberen, ... dat waren ze wel gewoon.

Nu zie ik diezelfde lijn van denken of ervaren terug in het ontmoeten van anderen, elke dag om ons heen. We zeggen, zien of doen iets waarvan gegarandeerd de alarmbel afgaat en zegt : dit is ongewoon! Waardoor we ons even ongemakkelijk gaan voelen, maar waarna we direct ( bijna instinctief ) iets gaan zoeken, waardoor de geruststelling komt van : dit zijn we gewoon.

Empathie ( en we hebben dit allemaal al eens bewezen gezien ) is een " missing emotion " bij velen, hoor ik je nu denken. Hoogstwaarschijnlijk wel, maar misschien ook niet ... het is het spiegelend gedrag dat we dikwijls onbewust zoeken, maar al even onbewust vergeten.

Dus als iemand je een ongewone vraag stelt of opmerking geeft, gun jezelf de tijd om hier iets persoonlijk in te herkennen of maak de ander duidelijk dat je dit als " ongewoon " ervaart.

EN!

Gun jezelf de tijd om je eigen zelf hierop te laten reageren en besef dat de tegenzijde ook tijd nodig heeft, niet alleen om jou dit te gunnen maar ook om gaanderweg te beseffen dat dit effectief ongewoon voor je is.

Hopelijk zorgt deze gezonde kijk voor sommigen onder jullie voor wat succes in de liefde ;)


geplaatst door Jojo817 - 5242 keer gelezen

beoordeeld 2.18/5 (11 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be