Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

vrijdag 3 juli 2015

De 'klik'

Er werd de laatste dagen in de T2S gepraat, gediscussieerd, geraaskald over “de klik”. Wat het is, hoe je die vindt en of het verschilt voor mannen of vrouwen.

In deze blog wil ik hier dieper op in gaan. Dit is mijn persoonlijke ervaring en anderen zullen daar helemaal anders over denken of ervaren hebben. Dus dit is geen poging om een welles-nietes spelletje te veroorzaken :)

Een gedachte, die ik deze week in mijn hoofd kreeg, was de volgende:

“Je weet in de eerste 5 minuten van het gesprek of je je tijd verdoet met iemand (m.a.w. dat je voelt, dat het nooit iets zal worden). Je weet pas na een langere tijd of het de grote liefde van je leven is of kan worden, want dat moet groeien.”

Hiermee bedoel ik, dat ik de “klik” voel in de eerste 5 minuten. Dat heeft uiteraard niet alleen te maken met *wat* die persoon zegt, maar ook wat die persoon naar je uitstraalt en vooral, hoe jijzelf die “vibraties” opvangt en interpreteert.

Voor je denkt dat ik over iets esoterisch bezig bent: het heeft te maken met hoe de persoon uitziet, de uitstraling, de stemintonatie, de manier waarop die persoon naar me lacht, wat en op welke manier iets tegen me zegt en... goh... zelfs het weer en de omgeving, waarin je elkaar ontmoet spelen een rol :) En ik zou zo kunnen blijven opsommen.

En neen... dat is geen lijstje, waar ik vinkjes achter zet. Ons apenbrein is zo geëvolueerd, dat we dat gewoon voelen op dat moment. Je moet er alleen voor open staan...

Vandaar wat ik hierboven schreef: hoe *jij* dat opvangt en interpreteert. Ik schreef al in een vorige blog: ga niet op date als je die dag emotioneel bent, want dan zal je die klik niet voelen.

Maar wat is die klik dan voor mij? Wel, het gevoel dat je gedachten begint met elkaar te delen. Je staat open voor elkaars ideeën, je luistert echt naar elkaar en de ander is ook oprecht in jou geïnteresseerd.

Je moet niet dezelfde mening over dingen hebben. Maar uiteraard moeten een aantal ideeën met elkaar overeenstemmen: “opposites attract but the like-minded last”.

De klik heeft voor mij niks met hart of verstand te maken: het is een buikgevoel :)

Misschien lijkt het alsof je je anders moet gedragen om dit te voelen of om de ander het te laten voelen. Neen hoor: wees gewoon jezelf, wees ontspannen. Onbewust voelt die persoon aan dat je acteert, zij het bewust of onbewust. De klik is ook iets heel gewoon: hij is er of hij is er niet :)

Zo’n klik heeft voor mij ook “lagen”: hoe meer je met elkaar praat, hoe meer tijd je met elkaar doorbrengt, hoe “dieper” hij wordt.

Je begint effectief gedachten met elkaar te delen: elkaars zinnen te vervolledigen, aan te voelen dat de ander aan je zit te denken. Je opent in de loop van de dag je WhatsApp en NET op dat moment zit die ander persoon een berichtje naar je te typen. Herkenbaar?

Dat is de diepste vorm, die ik al ervaren heb: de ‘melting of minds’. Eenmaal als je, zoals ik, dat ervaren hebt, dan is het dat waar je voor wil gaan.

Ik las in T2S, dat mannen die klik vlugger voelen, maar dat het voor hen ook vlugger over is.

Is dat dan wel echt de “klik” of is dat de “(seksuele) aantrekking” naar de ander? Ik denk dat veel mannen het één met het ander verwarren :)

Goh... ik zou hierover kunnen blijven schrijven, hoe dat voor mij voelt. Maar dan verdwijnt in zekere mate mijn mysterie...

Ik ben benieuwd hoe jullie dat al ervaren hebben.


geplaatst door Steffo - 5679 keer gelezen

beoordeeld 2.25/5 (12 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be