Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zaterdag 11 juli 2015

Het MISSEN van iemand.

Enkele dagen terug kreeg ik een mail met de vraag wanneer ik nog eens een leuke blog wou zetten, wel hier is hij dan hopelijk. Een uurtje geleden ben ik samen met zijn mama en grote zus, mijn kleine jongen van acht gaan uitzwaaien. Hij vertrok met de jeugdbeweging voor de eerste keer op kamp. Een kamp dat tien dagen zal duren. Tien dagen weg van thuis, weg van het nest, weg van de vertrouwde omgeving, weg van de groten en beschermenden, tien dagen weg van de zorgeloze zekerheid.

Ik herkende al zijn emoties (omdat ik dat vroeger ook heb gedaan). Die van mij (en de andere mama's en papa's) zouden onze ouders dan weer herkennen. Haha, zo zie je maar weer hè, het leven is als een cirkel, een herhaling van zaken die al duizenden malen voordien zijn gebeurd.

Dit deed mij wel iets, tussen al die mensen staan, elk iemand aan het nawuiven. Mama's die een traantje wegpinken en papa's die stoer blijven ... met een krop in de keel (maar das een publiek geheim ;-) ). Allemaal heel blij omdat hun spruit een leuk kamp met een fantastische tijd van vriendschappen smeden, tegemoet gaat. En allemaal heel blij omdat er eigenlijk ook tien dagen van rust komen, hahaha.

Als fervente legoverzamelaar (ik weet het, een beetje een vreemde hobby, maar ik schaam mij er niet voor), ga ik nu een heus feest aanrichten, met hoornblazers die de trieste tonen van afscheid nemen gaan beklemtonen, met volle vrolijke vrouwen die lekkernijen gaan koken en jonge vrouwen die gaan opdienen wat de jonge mannen zijn gaan jagen EN ... 4 oude van dagen die samen op een boomstam zitten, op een eindje van alles weg en kijken hoe alles verloopt en goedkeurend tegen elkaar mompelen ... dat het goed is, het missen van iemand, het missen van iets dat er altijd is, juist voor onze neus : de liefde voor onze naasten, de liefde die we zonder woorden, elke dag voelen met elke vezel van ons lichaam. Het missen van liefde is goed, want zo zijn we ons terug bewust van haar bestaan ;-)

 


geplaatst door Jojo817 - 5254 keer gelezen

beoordeeld 2.29/5 (7 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be