Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

dinsdag 28 juli 2015

Opladen

Ik lees over "ghosting" en "energievreters" ... het stemt me somber, al die negatieve boodschappen. Weer eens een bewijs dat we mensen zijn en dat ook blijven. We denken al gemakkelijk over wat we zien of beter gezegd : wat ons voorgespiegeld wordt.

Beste bewijs hiervan is de geschiedenis, waar in de tijd van Rubens en consorten de norm van vrouwelijk schoon, mollig was. Waar de schaamstreek ongeschoren en dikwijls zelfs zedig bedekt was. Dankzij de hedendaagse modegrillen en digitale wereld vol van aanpassingsmogelijkheden, zien er alle modellen nu gebronzeerd uit en heeft de moderne maatschappij de slanke lijn met (soms overdreven) wulpse vormen tot ideaalbeeld verheven.

Wat ik mij dan afvraag is : komt dat ghosting-fenomeen uit een plotse paniekreactie als gevolg van onzekerheid of opgedane pijn uit een verleden ? Of is het gewoon een niet eerlijk durven zeggen tegen de ander dat het te serieus wordt, te vlug gaat of totaal verkeerd aanvoelt ?

Wat ik mij dan ook afvraag is : komt dat energievreten uit een tekort in zichzelf ? Of is het eerder een zoektocht naar die ENE die het allemaal boeiend maakt en je in vervoering brengt, misschien zelfs te vergelijken met een soort van andere autobatterij die nodig is om die van hen terug op te starten of op te laden.

Maar wat ik mij altijd afvraag is : vergeten we niet allemaal eens te stoppen met denken voor een ander en in plaats daarvan gewoon eens te praten of een simpele vraag te stellen, al was het soms maar over dagdagelijks zaken als het weer of een simpele "hey, hoe gaat het met jou en hoe was je dag ?"


geplaatst door Jojo817 - 4896 keer gelezen

beoordeeld 3.5/5 (8 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be