Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

maandag 28 september 2015

Désiré

Mijn auto was stil gevallen voor zijn deur en hij was een struik aan het snoeien in zijn voortuin. Dat we zo gemakkelijk aan de  praat gerraakten, kwam vooral door hem, Désiré, hij was een kletskous. Die namiddag was het begin van een reeks ontmoetingen waarbij hij vertelde en ik luisterde. Soms masseerde ik zijn voeten, ze deden altijd pijn. Als jonge man was hij tijdens WOII met de Duitsers gaan vechten in Rusland. "Mijn kop was zotgemaakt door de pastoor die had gepredikt dat jonge gelovigen zoals ik tegen de communisten moesten gaan vechten,""zei hij. Nu had hij spijt van zoveel naïeviteit.

Iedereen weet hoe het de Duitsers is vergaan ginder. Désiré werd krijgsgevangen genomen; hij kwam met bevriezingsverschijnselen op de ziekenboeg terecht. De behandelende artse dacht dat hij het niet zou halen en ze vroeg hem wat hij nog graag es wilde eten. "Pannenkoeken," dus bakte ze pannenkoeken voor hem. Hij overleefde maar had voor de rest van zijn leven zere voeten. Nu was hij oud en eenzaam, zei hij; zijn vrouw hield meer van haar twee honden dan van hem. Na een prostaatoperatie moest hij inspuitingen krijgen met papaverine als hij tot de 'daad' wilde overgaan. Hij durfde zichzelf niet te prikken en zijn vrouw wilde het niet doen. Kommer en kwel. Hij werd verliefd op mij. Als je hunkert naar aandacht en die ook krijgt, is dat een fluitje van een cent, verliefd worden ... maar onbeantwoorde liefde is zoveel hardnekkiger dan een gewone verliefdheid. "Ik zou van mijn pensioen moeten genieten maar het enige wat ik wil is dat ik bij jou kan zijn." klaagde hij. Na nog zo'n paar uitlatingen zei ik dat het beter was als hij niet meer kwam, beter voor hem omdat de pijn anders veel te lang zou duren.

Op een warme herfstavond bracht hij me een krat vol fruit: perziken, appels, peren, nectarines, pruimen, zwarte bessen. Het hele huis geurde zoet. Daarna zag ik hem nog een paar keer. Autorijden werd steeds moeilijker door de pijn in zijn voeten. Zijn vrouw wilde verhuizen naar de Ardennen en gewillig als altijd zei Désiré ja. De laatste keer dat ik hem zag, vroeg hij of alles okee was met mij. "Dan kan ik met een gerust hart weggaan."

 

 


geplaatst door Akleipan - 5421 keer gelezen

beoordeeld 1.86/5 (7 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be