Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

dinsdag 29 september 2015

Het belang van het plaatje...

Er wordt in T2S tegenwoordig weer gesproken over de klassieke discussie: toon ik al dan niet mijn foto of toon ik hem selectief.

De algemene teneur is, dat als je je foto niet toont, dat je iets te verbergen hebt (visueel of iets anders), of zelfs dat je getrouwd bent. Een tweede teneur is, dat er hier heel vaak enkel op het plaatje geselecteerd wordt.

Ik ga niet ontkennen dat ik dat soms ook doe: tenslotte ben ik ook een man. Maar als ik vrouwen contacteer, dan doe ik dat bij minstens evenveel vrouwen zonder foto als met foto: het gaat mij om het geheel, om het gevoel dat die persoon bij mij oproept.

Mijn ervaring is, dat de foto niet verstopt wordt omdat er een “visueel probleem” zou zijn. De redenen zijn veelvuldig: omwille van nare ervaringen uit het verleden, zoals stalkers, of gewoon om profiteurs te ontmoedigen.

Ik heb enkele andere redenen. Ik werk in de IT sector, dus ik ken de mogelijkheden / gevaren van het internet. Ik probeer mijn privacy op het internet een beetje in toom te houden. En geloof me: dat is niet zo gemakkelijk als je kinderen hebt, die hun vader graag als vriend op Facebook willen (naar verluidt zou dat maar een tijdelijk probleem zijn: ik zou toch eens moeten nakijken of ze me ondertussen niet ge-defriend hebben :) )

Wat voor mij ook meespeelt is, dat deze site het “anoniem surfen” toelaat. Dus je kan niet zien, wie je profiel bezoekt. En dat “anoniem surfen” wordt blijkbaar erg veel gedaan.

Omdat ik blogs schrijf, die veelvuldig gelezen worden (ik veronderstel door beide geslachten), voelt het soms wat ongemakkelijk aan, dat ik geen controle heb over wie naar mijn profiel kijkt. De wereld waarin ik werk is voornamelijk een mannenwereld en die kan soms “hard” zijn: daarom wil ik hier niet publiekelijk te kijk staan.

Maar ik toon mijn foto wel selectief en op eenvoudig verzoek. Zo zie je dat ik niks te verbergen heb.

Ik heb ook nog een andere reden, waarom ik mijn foto niet onmiddellijk toon. Ik wens beoordeeld te worden op wie ik ben: wat ik in mijn profiel en in blogs schrijf. En het plaatje komt dan automatisch.

De commentaren die ik op mijn foto krijg, zijn meestal positief: dus er is niet echt een “visueel probleem” :)

Kunnen jullie je hierin vinden of vinden jullie me gewoon laf dat ik mijn foto niet altijd toon? 


geplaatst door Steffo - 5360 keer gelezen

beoordeeld 2/5 (11 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be