Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

vrijdag 11 september 2015

Het Kleine Leven

Ik zag hem in het warenhuis. Naast de rij waarin ik stond te wachten om te betalen, ging nog een kassa open en de kassierster daarvan zei, toen ze zag dat twee mensen tegelijk hun aankopen op de band wilden zetten: "Ladies first" en hij antwoordde: "Altijd" en glimlachte.Gebruind, gespierd, zwart, kort haar dat een beetje in de war lag, knap gezicht, zo'n dertig jaar jonger dan ik. Ik begreep ineens waarom oudere mannen graag naar knappe, jonge vrouwen kijken: je gaat je vanzelf ook een stuk jonger voelen en je weet ook weer wat hormonen met je kunnen doen ... Ik genoot, het was erg plezierig om naar zo'n bonk leven en welzijn te kijken.
Nu, er is kijken en kijken. Ik herinner me twee bekende schrijvers die ooit naar mij keken op een manier die ik niet prettig vond omdat ik herleid werd tot iets wat ik niet wilde zijn. De ene kwam ik tegen toen ik studeerde in Gent, lang geleden. Hij werkte in de straat waar ik bijna elke dag doorheen liep. De andere zag ik af en toe als ik naar een klassiek concert ging. Die blik, bij allebei, alsof ze bij de slager een stuk vlees keurden.
Zo heb ik niet naar die knappe man gekeken; had hij zijn hoofd naar mij toe gedraaid dan had ik vriendelijk naar hem geglimlacht. En dankbaar, omdat ik even mocht genieten van zijn jeugd en zichtbare levenslust.
Maar weet je, als vrouw word je onzichtbaar als je een bepaalde leeftijd hebt bereikt en je haar niet geverfd is.
Meestal heb ik daar vrede mee maar vandaag, in het warenhuis, had ik het even anders gewild.


geplaatst door Akleipan - 5452 keer gelezen

beoordeeld 3.44/5 (16 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be