Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

woensdag 9 september 2015

Schrijf je weer een blog?

Om de zoveel weken krijg ik een mail van M4M: “Schrijf je weer een blog?” Wanneer ik die mail zie, is het al een paar weken geleden, dat ik nog iets geschreven heb.

Ik zou dus iets regelmatiger moeten bloggen, want ik schrijf inderdaad niet zoveel meer en ik bezoek de site ook nog nauwelijks. Voor je in gedeelde vreugde zou uitbarsten: neen hoor... in mijn persoonlijke situatie is niets veranderd.

Ik zit hier nu al een aantal jaren: soms wat actiever, soms wat minder actief. Soms had ik regelmatig een afspraak, soms een stille periode.

Maar er was nooit een periode dat ik echt helemaal inactief was en ook totaal de zin niet meer had om hier te zijn. Er waren altijd wel mensen in mijn lijst, waar ik mee sprak, die mij een bericht stuurden, waar ik ervaringen mee deelde.

Dat is nu sinds een tijd veranderd. Het ging geleidelijk aan... Ik betrapte me er zelf op, dat ik hier soms dagen niet was. En als ik dan inlogde, was er niets veranderd: geen bezoekers of berichten: men had me niet gemist.

Een paar jaar geleden zou ik me dat aangetrokken hebben, me afgevraagd hebben wat ik verkeerd deed, waarom er zo weinig interesse was.

Nu heb ik daar een realistischer visie in. En de oorsprong is een gebeurtenis vlak voor de grote vakantie.

Ik ben heel lang geleden begonnen met bloggen onder de stimulans van een voormalig lid van deze site. Ze woonde vroeger in de buurt, waar ik opgegroeid ben. Maar we hadden elkaar nooit ontmoet: het leeftijdsverschil zal daar ongetwijfeld wel voor iets tussen gezeten hebben.

Een van haar doelen in het leven is, om mensen samen te brengen en elkaar te laten ontmoeten en vinden. Zo had ze, samen met een aantal vriendinnen, voor een pas single geworden vriendin een “vrijgezellenavond” georganiseerd, waarbij elke vriendin een single man zou mee brengen. Niet om te koppelen, maar gewoon om een fijne gezellige avond te hebben.

Dat was een hele toffe en ontspannende avond en ik heb er fijne contacten gelegd. Maar omdat ik in het Antwerpse woon en al die personen in Limburg, was het moeilijk om er meer uit te laten groeien. Maar regelmatig hadden we nog ontmoetingen met de groep.

Eén na één vonden de dames in die single vriendinnengroep iemand... meestal gewoon spontaan. De groep werd steeds kleiner. Alleen de organiserende vriendin en ik bleven single. Ze spande zich nog meer in om single activiteiten te organiseren.

Tot ik begin juni vernam, dat ze ook iemand gevonden had... iemand, die regelmatig naar die single activiteiten ging. Een heel toffe kerel: ik heb het gevoel, dat het wel goed zit en dat ze goed bij elkaar passen.

Eind juni ben ik dan gaan eten, met een aantal vriendinnen van die originele groep. Ze hadden allemaal hun partner bij en het was een hele fijne avond: allemaal toffe kerels, die precies weten welk lot in de loterij ze wel getrokken hebben.

Toen ik weer naar huis reed, had ik een goed gevoel. Ik was blij voor hen allen: ze verdienen het allemaal. En tegelijkertijd ben ik de enig overgebleven van die allereerste groep. En dat gaf geen onrust, maar eerder een rust.

Een besef dat ik eigenlijk wel heel gelukkig ben. Dat ik me gelukkig mag prijzen met zo’n vriendengroep, met zoveel toffe mensen. Dat ik heel erg gelukkig ben in mijn afwisselende job als freelancer. Dat ik geluk heb, dat ik twee toffe kinderen heb, die hun best doen op school en waarbij het pubergedrag al bij al nog meevalt.

Voor mij was dat een keerpunt. Ik sta heel erg goed in mijn leven. En ik heb het niet nodig om te zoeken naar iemand, noch op een dating site, noch in het gewone leven. Ik sta altijd open om haar te ontmoeten, maar ik hoef niet meer te zoeken.

En sindsdien ben ik hier nog nauwelijks. Ik schrijf uiterst zelden een bericht (behalve wanneer een profiel zo geweldig geschreven is, dat ik er een compliment voor wil geven).

Af en toe post ik wat in Things2Share: enkel als ik denk dat ik een nuttige bijdrage kan leveren, niet om mezelf te profileren.

Voor de rest geniet ik van het leven: mijn sociale contacten met collega’s en vrienden, af en toe een internet spel spelen, sporten, lekker koken en voldoende rust nemen.

Ja... ik voel me goed in mijn vel. Zelfs nu ik voor mezelf besef en aanvaard heb, dat de situatie wel voor lange tijd zo zal blijven.

Ik kom hier af en toe nog wel eens piepen, schrijf af en toe nog wel eens een blog... maar zal dat berichtje nog wel vaker zien: “Schrijf je weer een blog?”

Ik wens jullie allen dezelfde rust toe, als ik in mijn leven gevonden heb. En als jullie toch iemand mogen vinden, geniet er dan met volle teugen van :)


geplaatst door Steffo - 5254 keer gelezen

beoordeeld 2.93/5 (15 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be