Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

donderdag 17 september 2015

Van de dingen die voorbij gaan en toch blijven bestaan.

Dit is het verhaal van Lena en Rhinde; ze vertelde het me toen ze al oud was maar ik zag in haar gezicht de liefde die ze voor hem had gehad en nog had.

Hij kwam haar leven binnen door de deur, letterlijk, en toen hij een paar uur later door diezelfde deur wegging, hield ze van hem. Verliefd zijn sloeg ze over, iets wat hij nooit kon begrijpen toen ze er later over spraken. Twee gekwetste zielen die die eerste keer alleen maar praatten en bij het afscheid dicht tegen elkaar aan stonden, zonder te kussen.

Het duurde een tijdje voor het er van kwam, maar de eerste keer dat ze vrijden ...glorieus was het, vol licht en passie en plezier. Als ze samen waren praatten, lachten en vrijden ze, niet noodzakelijk in die volgorde. Het leven was goed.

Ineens was hij weg, hij kwam niet meer en Lena wist niet wat te doen. Maanden later zag ze hem in het dorp, weer stonden ze dicht tegen elkaar,  hij volgde haar naar haar huis en het leven werd opnieuw goed. Op een dag vertelde hij haar dat hij een progressieve, degeneratieve ziekte had en kort nadien verdween hij weer. Zo'n vijf jaar later dronken ze samen koffie en hij bekende dat hij vreselijk verliefd op haar was geweest maar het nooit had durven zeggen en dat hij het zo erg had gevonden dat zij niet verliefd was op hem. "Maar ik hield van jou, ik hou nog van jou!" zei ze en uit pure wanhoop schopte ze onder de tafel tegen zijn schenen. Toen hij wist hoe ziek hij was, wist hij ook dat hij niet voor haar kon zorgen. Niets in zijn hoofd of hart dacht eraan dat zij misschien wel voor hem wilde zorgen.

Een maand voor zijn dood belde hij haar. Hij kon bijna niet meer praten, ze verstond nauwelijks wat hij zei. Achteraf begreep ze dat dit gesprek zijn manier was om haar alsnog zijn liefde te betuigen en om tegelijk afscheid te nemen. Vier weken later was hij dood, hij had zich te pletter gereden tijdens een van die slapeloze nachten waar hij zo onder leed. Lena hoorde pas na drie maanden dat hij dood was. Ze vertelde me dat toen, op dat moment, de tijd even stilstond en dat elk detail van waar ze was en hoe haar omgeving eruit zag, in haar lijf en brein geëtst werd. Na haar werk ging ze zijn graf zoeken; ze liep over een onbekende begraafplaats met haar mond open omdat ze geen lucht binnenkreeg, zachtjes jammerend. Toen ze zijn graf vond, huilde ze en ze zei luidop:" Nu kun je niet meer weglopen."

Ze vertelde me ook nog dat de ervaring met Rhinde, haar onvermogen om haar liefde voor hem uit te spreken op het moment dat het nodig was, haar later had geholpen; veel later had ze een man ontmoet die dezelfde gevoelens bij haar wakker maakte en ze had dit keer niet gedraald om hem te vertellen dat ze van hem hield.


geplaatst door Akleipan - 5523 keer gelezen

beoordeeld 3.44/5 (16 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be