Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

dinsdag 6 oktober 2015

Een vrouw en haar hond.

Liefde op het eerste zicht was het toen ik hem zag. Hij was een jonge slungel van zes maanden en in mijn ogen de mooiste hond die ik ooit gezien had. Dat is nog steeds zo.

Hij heeft vele namen naast zijn eigenlijke: Big Boy, Big Beauty, Mister B, Barker Boy, Drooler Boy ... hij kent ze allemaal want hij is in het Engels opgevoed, hij was een cadeau voor mijn toenmalige Amerikaanse echtgenoot. De hond is gebleven, de man niet.

Hij kwijlt en snurkt en blaft. Als het geregend heeft, maken zijn grote poten de woonkamer een plek waar je graszaad zou kunnen zaaien. Meerdere keren per dag komt hij me halen om met hem in de tuin te gaan spelen. Hij loopt dan meestal links van mij en neemt mijn hand voorzichtig in zijn muil. Eenmaal in de tuin vergeet hij me prompt als hij een 4x4 hoort voorbij komen. Zijn aversie is verklaarbaar als je weet dat de dierenarts die aan huis komt in zo'n auto rijdt. Hij komt me ook soms halen als hij honger heeft tussen zijn maaltiijden door, dan gaat hij naast zijn eetkom staan en kijkt me aan.

Hij heeft een hekel gekregen aan andere honden omdat hij een paar keer gebeten is toen hij jonger was, dus ik kan hem enkel 's avonds mee uit wandelen nemen. Met zijn meer dan 75 kilo kan ik hem niet in toom houden als een andere viervoeter ons pad kruist en 's avonds is het hier stil en rustig en veilig. In de winter en de vroege lente struinen we door de velden achter het huis en daar genieten we allebei het meest van. Het is niet zozeer beweging die hij nodig heeft - die heeft hij genoeg als hij van hot naar her rent in zijn jacht op wat zich buiten de omheining afspeelt - als wel zijn behoefte om te snuffelen. Minutenlang kan dat doorgaan, zijn kop verdwijnt dan soms in een graspol, hij drukt zijn neus tegen de grond en snuift en snuift. Snuffeljunkie.

Hij brengt me dikwijls aan het lachen: als hij me opwacht om naar de tuin te gaan en zijn kop omdraait om te kijken of ik volg; als hij door de hele tuin rent uit pure zottighed (terwijl hij daar volgens de boekjes al te oud voor is); als hij eerst flink op mijn zenuwen heeft gewerkt met zijn geblaf en dan voor mij komt staan en zijn poot uitsteekt om mij te paaien. Hij koestert nooit wrok, heeft meer geduld met mij dan ik met hem soms en hij wordt zelfs een echte heer die mij laat voorgaan als we samen de deur door willen. In hondentaal betekent dit dat hij mijn 'gezag' erkent, het is iets wat hij spontaan is beginnen doen. Ik merk dat onze relatie rijker wordt naarmate ik mijn hart en hoofd meer en meer voor hem open.

Met mensen is dat ook vaak zo, niet altijd, maar vaak, zeker als je compatibel bent met elkaar. De intentie en de beweging moet vanuit mezelf komen en net zoals bij mijn prachtige hond, heb ik altijd de keuze hoe ik zal reageren: gedachteloos, volgens een ingesleten patroon of sta ik mezelf toe om mijn gemakzucht te overwinnen en een meer constructieve keuze te maken? Of hoe mijn omgang met mijn hond mij iets leert over mezelf dat ik kan gebruiken in mijn relaties met anderen.


geplaatst door Akleipan - 4737 keer gelezen

beoordeeld 2.73/5 (11 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be