Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zaterdag 3 oktober 2015

'LES AUTRES'

Het zijn steeds weer de anderen. Zij antwoorden niet op mijn berichtjes en dus mis ik dates. Er lopen profiteurs rond in de boze wereld en dus toon ik mijn profiel niet op deze site. Zij produceren gemene, platte praat en dus is deze site de signatuur ‘hoger opgeleiden’ niet waard. Zij/hij neemt de jongste maanden meer afstand waardoor onze relatie verwatert. Zij denken enkel maar aan sex….

Het gaat er soms op lijken dat de medemens ons leven een hel op aarde maakt. Om het met Sartre helder te stellen: l’enfer c’est les autres. Maar er is ook die andere, vaak zeer bekende volkswijsheid: ‘ wat je in anderen ziet, zit in jezelf’ Oei dat klinkt niet echt plezant maar toch gegrond. Wetenschappers hebben namelijk uitgevlooid dat als we bv zelf betweterig zijn dan heel snel iemand anders met een duidelijke mening klasseren als betweterig. Wie zelf de boze wereld wantrouwt zal daardoor overal en altijd niet te vertrouwen schepsels zien ronddolen. We doen dit onbewust en uit pure zelfverdediging. Het verschijnsel heet dan ook ‘defensieve projectie’. Het illustreert iets essentieels over onze waarneming van anderen. Wat we zien, zit vaker meer in “the eye of the beholder” dan bij de ander. Hierdoor kunnen we veel over onszelf leren als we even stilstaan bij onze interpretaties van anderen. Misschien dromen we er stiekem van om zelf eens rechtuit rechtaan onze platte mening te ventileren en durven we dat niet. Misschien stralen we zelf onbewust uit dat we tegenover onze partner beetje bij beetje afstand nemen en projecteren we dit op onze partner. Misschien zijn we zelf op sex belust maar willen we dat niet toegeven en dichten we dit euvel dan maar toe aan anderen, in dit geval vaak mannen.

Om over na te denken? Ik vond het in elk geval leuk om dit eens uit de doeken te doen.

Enjoy your road
Senior


geplaatst door Senior - 4801 keer gelezen

beoordeeld 4.17/5 (29 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be