Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

maandag 16 november 2015

13 november

Terwijl ik de kladversie van deze blog begin te schrijven, wordt er zowat overal in Europa een minuut stilte gehouden voor de slachtoffers van de terreuraanvallen in Parijs.Ik moet zeggen dat ik moeilijk op gang kom de laatste dagen, ik loop geregeld de tuin in om naar het bloeiende roosje te kijken ... Ik voel me onder andere kwaad op zowat heel de wereld (een dag voor mijn verjaardag is dat niet echt een welkom gevoel) en op salonpacifisten zoals David Van Reybroeck. In zijn opiniestuk op deredactie.be rept hij met geen woor over die mensen die dood zijn, over de horror die hun families nu doormaken; ik ben even kwaad op de vele replieken op zijn stuk die daar OOK aan voorbijgaan. Opgeklopte ego's die wellicht hun eigen angst willen bezweren door intellectuele analyses te maken. Mijn eigen kwaadheid valt ook in die orde, het is beter kwaad te zijn dan paniek te voelen over waar het naartoe gaat in deze wereld.

Ik krijg een e-mail van een Amerikaanse vrouw die een heel ander geluid laat horen. Menselijkheid, mededogen, een oproep tot verbondenheid. Gelukkig.

De realiteit blijft: 132 mensen vermoord, meer dan 300 gewonden waarvan sommigen zo ernstig dat voor nog sterfgevallen wordt gevreesd. Hoever rimpelt en deint dit uit, zo', tragedie? Hoeveel mensen worden in rouw gedompeld, partners, ouders, vrienden, bekenden? Hoeveel mensen zijn getraumatiseerd door wat ze hebben meegemaakt, hoeveel mensen zullen nog indirect sterven omdat dit verdriet te zwaar is om te dragen? Ik zag op tv een jonge vrouw aan een balkon hangen. Hoelang zal ze pijn hebben in haar schouders, armen, polsen, handen? Misschien wel voor de rest van haar leven als ze dit niet goed kan verwerken of niet de juiste hulp krijgt aangeboden. Hoe zal dit haar verder leven en de mensen die daarvan deel uitmaken, beïnvloeden? Zal ze nog kunnen liefhebben, zal ze in staat zijn om aanwezig te zijn in haar intieme contacten met de mensen die haar dierbaar zijn?

Peter Levine, de bedenker van Somatic Experiencing, trauma-expert par excellence, zegt dat mensen zelfrealisatie kunnen bereiken via seks, meditatie en traumad. Laat dat waar zijn voor sommigen, laat dat waar zijn.

Ik voelde me machteloos bij zoveel waanzin en ik had tegelijk behoefte aan verbondenheid dus ik heb een kaarsje aangestoken, in de wetenschap dat duizenden mensen over heel de wereld dat ook deden, openbaar of in de beslotenheid van hun huis. Het is inderdaad beter een kaars aan te steken dan de duisternis te vervloeken.


geplaatst door Akleipan - 4598 keer gelezen

beoordeeld 2.75/5 (8 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.be